Verden, med enkelte unntak, reiser igjen

Publisert: 22. september 2022 kl 20.00
Oppdatert: 26. september 2022 kl 10.34

USA beholder topplasseringen, til tross for mange og lange reiserestriksjoner på grunn av covid-19, men derav følgende store økonomiske tap.

Det har ikke vært noen forandringer på de tre første plassene, ifølge Oxford Economics, Kina kom på annenplass og Tyskland på tredje. Men rankingen er sterkt påvirket av at de store landene fylte opp med innenlandsreiser, mens antall internasjonale reisende falt sterkt i 2021.

Til tross for utfordringer gjennom de to siste årene, viser den nye rapporten at forretningsreiser er på vei tilbake.

- Rapporten viser styrken i reise- og turismesektoren, til tross for utslagene av reiserestriksjoner rundt om i verden, som ikke greide å forhindre at viruset spredde seg, sier Julia Simpson, WTTC President & CEO.

- Reiser og turisme er tilbake, verden, med enkelte unntak, reiser igjen. Vi ser også en vekst i forretningsreiser. I løpet av de neste ti årene vil reiser og turisme oppvise sterkere vekst enn gjennomsnittet i verdensøkonomien, sier Simpson.

WTTC’s data viser at når det gjelder reiser og turismes bidrag til BNP, behold Kina sin annenplass med over US$ 814 milliarder, mens Tyskland har verdens tredje største reise- og turismesektor, med et bidrag på US$ 251 milliarder til tysk økonomi.

Internasjonale turister la i fjor igjen mest penger i Frankrike, som før pandemien var på fjerdeplass, de passerte dermed Spania, Kina og USA. Kina, som fortsatt er stengt for resten av verden, var på annenplass før pandemien, men falt til 11.plass i 2021.

Saken fortsetter under annonsen

Ifølge WTTC kommer forretningsreiser til å øke 41% på verdensbasis i år. I de neste ti årene budsjetterer de med en årlig vekst på 5,5%. Opphentingen kommer først i Asia-/Stillehavsområdet, tror WTTC.

WTTC tror også at innen 2032 kommer Kina til å gå forbi USA og bli verdens største marked for reiser og turisme.