Reiseliv

Viking for første gang i Antarktis

Publisert Sist oppdatert

Viking® har startet sin første cruisesesong i Antarktis, med det første spesialbygde polarklasse-skipet, Viking Octantis®. Lanseringen av Viking Expeditions er en stor begivenhet for selskapet, som iår kan feire 25-års jubileum. Senere iår får de enda et spesialbygget ekspedisjonsskip, i tillegg til to nye vanlige cruiseskip, nye Viking Longships® for elvecruise i Europa og spesialbygde skip for cruise på Nilen, Mekong og Mississippi.

- Da vi startet Viking for 25 år siden ønsket vi å gjøre ting på en annen måte, siden den gang har vi fått gehør hos nysgjerrige reisende. Bare denne uken har vi gjester som er på cruise nord for Polarsirkelen og helt syd til Antarktis, samt mange flotte destinasjoner imellom, sier skipsreder Torstein Hagen.

- Antarktis har alltid inspirert de mest fryktløse oppdagerne, for mange er et besøk til “Det hvite kontinent» en mulighet man har én gang i livet. Med Viking Octantis tilbyr vi våre gjester muligheten til å oppdage denne unike delen av verden i stor komfort, og på den mest ansvarlige måte som er mulig, sier Torstein Hagen.

Viking Octantis, som har plass til 378 passasjerer i 189 kabiner, skal cruise i Antarktis i det som er sommersesongen der nede, før hun fortsetter til New York, der det skal være offisiell dåpsseremoni. Gudmor blir Liv Arnesen, den første kvinne som gikk på ski alene til Sydpolen, i 1994.

Powered by Labrador CMS