Reiseliv

MSC Euribia

Cruisebransjens første netto-nullutslippsreise

Cruisedivisjonen til MSC Group skal gjennomføre den første netto null-utslippsreisen i cruiseindustrien. MSC Euribia er MSC Cruises nyeste flaggskip, og skal seile på flytende naturgass (LNG).

Publisert Sist oppdatert

­Cruiseskipet forlater verftet i Saint-Nazaire, Frankrike i neste uke for å seile til København, hvor navneseremonien skal være.

Det nye skipet er det 22. fartøyet i flåten til MSC Cruises. Skipet skal seile i fire dager fra Saint-Nazaire til København. På seilasen skal skipet ha netto-nullutslipp for å demonstrere at dette er mulig for dagens cruiseindustri. MSC Euribia seiler fra den franske havnen 3. juni, og skal etter planen ankomme den danske hovedstaden 7. juni.

– Denne første netto-nullutslippsreisen til vårt nyeste flaggskip MSC Euribia er enda en viktig del av vår dekarboniseringsreise. Samtidig viser den mer enn noe annet omfanget av vårt engasjement, sier Pierfrancesco Vago, administrerende styreleder i cruisedivisjonen til MSC Group.

MSC Cruises har kjøpt 400 tonn bio-LNG for å vise sin forpliktelse til distribusjon av fornybart drivstoff og energiomstillingstiltak i forbindelse med den banebrytende nett-nullutslippsreisen. Rederiet er den første havcruiseoperatøren i bransjen som kjøper bio-LNG som drivstoffkilde. Dette drivstoffet har betydelige reduksjoner i livssyklusutslipp.

Powered by Labrador CMS