De mest populære reisemålene for nordmenn i 2022

Publisert: 4. januar 2023 kl 11.57
Oppdatert: 4. januar 2023 kl 11.57

– Det er veldig gledelig at vi stadig nærmer oss samme nivå på reisingen som før pandemien. Fra at de siste årene stort sett har bestått i å hjelpe kunder med å booke om eller avbestille reiser, får vi nå endelig kjenne på en etterspørsel – og bestille reiser som faktisk blir gjennomført. Det er et høyt trykk, og det oppdemmede behovet for å reise merkes godt, sier Ellen Wolff Andresen, markeds- og administrasjonssjef i Ticket.

I 2022 har kundene prioritert smidige og bekvemme reiser til velkjente reisemål fremfor eksotiske langreiser. Fjorårets toppliste er derfor dominert av reisemål i Europa, men unntak av Bangkok som fortsatt innehar førsteplassen.

Årets store vinner er Spania, landet står for 15 % av alle bestillingene i 2022, og har 4 av de 10 mest bestilte reisemålene i 2022. Alicante og Malaga har klatret inn på topplisten, med økninger på henholdvis 44 og 20 prosent sammenliknet med 2019. Gran Canaria har vært et populært reisemål i hele 2022 . Med sol- og badevær hele året, og mange direktefly fra hele Norge, har øya tiltrukket seg mange av dem som før pandemien reiste til Asia, USA eller Karibien.

Til evig populære London, økte bestillingene med 47 %, mens Stockholm økt mest blant storbyene, hele 91 % opp fra 2019. Utenfor topp-ti økte Roma og Milano med henholdvis 37 % og 73 %.

– Generelt har vi sett en trend der reisende søker seg til trygge, klassiske reisemål dit man kan ta seg rask og enkelt – først og fremt i Europa. Om man ikke har reist på et par år og endelig kan komme seg avgårde, er det mange som lar seg friste av reisemål de har besøkt tidligere, der de vet hva de får og ikke blir skuffet. Der ligger Spania tett på våre norske hjerter, sier Ellen Wolff Andresen.

En annen trend er at en stadig større del av de som skal på ferie velger å bestille en charterreise eller en pakkereise som inkluderer både flybillett og hotell, istedenfor å bestille fly og hotell hver for seg. Dette fordi mange, som en følge av pandemien, har fått øynene opp for at de da er beskyttet av Pakkereiseloven, noe som gjør at de er garantert å få pengene tilbake om reisen blir kansellert.

Også de kundene som bestiller fly og hotell hver for seg velger i stadig større grad å bestille billetter som kan ombookes eller avbestilles om man skulle ombestemme seg, eller de legger til en avbestillingsbeskyttelse.

Saken fortsetter under annonsen

Mest populære reisemål i 2022

Bangkok (1)

Gran Canaria (2)

London (6)

Alicante (11)

Istanbul (5)

København (12)

Saken fortsetter under annonsen

Mallorca (13)    

Stockholm (ny)

Malaga (19)

Antalya (17)

 

Kilde:  Tickets bookingsstatistikk, reiser bestilt i 2022. Tall i parantes viser plasseringen i 2019.