Det tyske lavprisselskapet Eurowings, eid av Lufthansa, får stadig flere ruter i Norge. Nå kommer enda en

Foto

Det tyske flyselskapet Eurowings åpner enda en ny rute i Norge

Publisert: 6. mars 2023 kl 08.55
Oppdatert: 6. mars 2023 kl 08.55

­Fire ganger i uken

– Vi har lagt opp til en sommer-rute i starten. Det er ennå ikke bestemt om den skal fortsette også inn i vinterprogrammet, sier pressesjef i Eurowings, Florian Gränzdörffer, til flysmart24.

Ruten skal flys fire ganger i uken – på mandager, torsdager, fredager og søndager. Selskapet skal fly ruten med flytypene Airbus A319 og Airbus A320.

Den nye rute vil komme i tillegg til to andre ruter Eurowings operer på Oslo Lufthavn. I dag flyr selskapet mellom Oslo og Hamburg og Oslo og Praha.

Også Bergen og Tromsø

Nå er det ikke bare Oslo Lufthavn som får ny Düsseldorf-rute. Det gjør også Bergen Lufthavn Flesland. Den forbindelsen starter fra 4. juni, og er en ren sommerrute.

Ikke nok med det. Tromsø er den byen som lengst har hatt Eurowings-rute fra Düsseldorf.

Saken fortsetter under annonsen

Den ble startet i 2021og har vært flydd to ganger i uken.

– På grunn av stor etterspørsel ble ruten forlenget over vintersesongen 2021/22 og var også i programmet for sommeren 2022. Så denne ruten vil også spille en viktig rolle i vårt Norge-program i 2023, sier Gränzdörffer.

Svensk satsing

Den norske satsingen er imidlertid liten i forhold til den oppbyggingen Eurowings har gjort i Sverige de siste par årene.

I 2021 etablerte selskapet en egen base på Arlanda lufthavn utenfor Stockholm, og lanserte fra starten av et 20-talls nye ruter.

Tilbudet er noe redusert etter hvert, men det hindrer ikke Eurowings å fortsatt ha sterk tro på det svenske markedet og møter etterspørselen ved å utvide sitt sortiment og åpne ytterligere to nye direkteruter.

Til våren lanserer flyselskapet en ny rute til den italienske hovedstaden Roma og den såkalte tyske bilhovedstaden Stuttgart, sørvest i Tyskland. Selskapet øker dessuten kapasiteten på sin ruter til til Berlin, Faro, Larnaca, Malaga, Nice, Palma de Mallorca og Praha.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – reiseliv