Reiseliv

Sevilla, sammen med Pafos, er European Capital of Smart Tourism 2023.

EU inviterer byer til grønne turisme-konkurranser for 2024

EU-kommisjonen lanserer nå 2024-utgaven av European Capital of Smart Tourism, samt European Green Pioneer of Smart Tourism-konkurranser og oppfordrer byer i Europa til å sende inn sine beste eksempler på smart og bærekraftig turismepraksis.

Publisert Sist oppdatert

­Turisme er EUs tredje største sosioøkonomiske aktivitet, og representerer rundt 10% av EUs BNP. Sektoren spiller en avgjørende rolle i å skape vekst og arbeidsplasser, men har fortsatt et uutnyttet potensial – spesielt innen smart og bærekraftig turisme.

2024 European Capital of Smart Tourism er den femte utgaven av konkurransen. Pafos på Kypros og Sevilla er 2023 Capitals. Bordeaux og València ble valgt som 2022 Capitals, Göteborg og Málaga som 2020 Capitals, mens Helsinki og Lyon vant den innledende konkurransen og i fellesskap holdt 2019-titlene.

Den europeiske hovedstaden for smart turisme 2024 vil dra nytte av kommunikasjons- og merkevarestøtte gjennom hele 2024, som vil fortelle historien om den fremragende smarte og innovative praksisen som gjorde at den skilte seg ut og vant. European Capital of Smart Tourism-konkurransen er åpen for byer med en befolkning på over 100.000.

European Green Pioneer of Smart Tourism er etterfølgeren til konkurransen European Destinations of Excellence (EDEN), som først ble introdusert av EU-kommisjonen i 2007, for å belønne ikke-tradisjonelle, fremvoksende bærekraftige turistdestinasjoner i Europa.

Konkurransen er basert på prinsippet om å fremme utviklingen av bærekraftig turisme på mindre destinasjoner som gir verdi til økonomien, planeten og menneskene. Å være den europeiske grønne pioneren for smart turisme 2024 vil tillate den vinnende byen å tjene som en inspirasjon for andre turistdestinasjoner over hele Europa, styrke byens profil som et kvalitetsreisemål, tiltrekke besøkende og generere økonomisk vekst på en bærekraftig måte. Green Pioneer-konkurransen er åpen for byer med en befolkning mellom 25.000 – 100.000.

Begge konkurransene er også åpne for byer utenfor EU, for eksempel norske. For begge konkurransene er søknadsfristen 5.juli 2023.

Powered by Labrador CMS