Foto

Paul Lockhart

Feirer 40 år med offisielt verdensmesterskap på Geilo

Publisert: 25. januar 2023 kl 13.01
Oppdatert: 25. januar 2023 kl 13.01

– Spark VM er et unikt arrangement på mange måter. Det er uhøytidelig, sosialt og tradisjonsrikt. Med utgangspunktet i et av de eldste fremkomstmidlene vi kjenner til her i landet, har engasjerte mennesker, siden 1982, klart å skape et folkerikt og kjært vinterkarneval, sier daglig leder i Visit Geilo, Heidi Stevning. – Innholdet i Spark VM har variert gjennom årene, og Spark VM fremstår i dag som et vinterkarneval. Det er i all hovedsak tre klasser for voksne og et eget Spark VM for barn.

Ihuga Event er leid inn som arrangører av årets Spark VM, og prosjektleder Kristian Brusletto Kjærholt forteller at det er god påmelding i alle klassene. – Det er bedriftslag fra blant annet Norske Redningshunder, Røde Kors, politiet og brannvesenet, som konkurrerer mot hverandre. Lokale barn og barnehager deltar i barneklassen og som vanlig kan vi forvente spreke kostymer i den tradisjonsrike kostymeklassen. Her dukker det opp lag som har deltatt på Spark VM i mange år, så det er bare å møte opp og bli med på folkefesten, oppfordrer Kjærholt.

Utvidet jubileumsprogram

– Etter noen år med pandemi, glapp vi egentlig muligheten til å arrangere 40-års-jubileet i fjor - så derfor arrangerer vi 40 år-ish jubileum i år, sier Kjærholt.

– Vi har lyst til å feire at Geilo har vært vertskap for et offisielt verdensmesterskap i så mange år, og virkelig slippe løs karnevalstemning i sentrum. Nytt i år er at vi tjuvstarter Spark VM med en Spark-Off på fredag kveld. Lørdag er det barneklassen som er først ute med start kl 11.00, fulgt av voksenklassene fra kl 14.00. Spark VM avsluttes med et 90-talls party, med blant annet DJ Howard og Infinity, så det er bare å legge helgeturen til Geilo, avslutter Kjærholt.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – reiseliv