Fjord Line

I dokk har begge skipene fått nye dual fuel-motorer, som kan drives av både flytende naturgass (LNG) og marine gasoil (MGO).

Foto

Richard Thinghaugen

Fjord Line setter oppgraderte cruiseferger tilbake i trafikk

Publisert: 26. mai 2023 kl 14.25
Oppdatert: 26. mai 2023 kl 14.25

­De to cruisefergene har vært i dokk en lengre periode for utskifting av motorer, men nå settes de tilbake i trafikk på den populære ruten mellom Bergen, Stavanger, Hirtshals og Kristiansand.  

– Vi gleder oss til veldig til å komme tilbake og ønske gjestene velkommen ombord igjen. Det er ekstra gledelig at det nå også blir mulig å reise på cruise med oss til eller fra Kristiansand, sier Brian Thorsted Hansen, konsernsjef i Fjord Line.

I dokk har begge skipene fått nye dual fuel-motorer, som kan drives av både flytende naturgass (LNG) og marine gasoil (MGO). Fjord Line er pionerer på bruk av LNG som drivstoff, og skal fortsatt være et bærekraftig reisealternativ.

– De nye motorene sikrer større fleksibilitet i driften, noe som kommer våre kunder til gode, sier Thorsted Hansen.

I tillegg til motorbyttet, er det også gjort flere endringer ombord som de reisende vil merke godt. Det er blant annet laget en helt ny lounge, som passer svært godt for innenriksreisende på turen mellom Bergen og Stavanger. Her vil passasjerene ha tilgang på behagelige seter, enkel servering, samt Wi-Fi og strømuttak. Her kan man slappe av eller jobbe, mens man nyter en fantastisk sjøutsikt.

Med de oppgraderte skipene tilbake i trafikk, vil reisende igjen ha et helårstilbud mellom Bergen, Stavanger, Hirtshals og Kristiansand. I høysesong vil Fjord Line ha fire daglige avganger på ruten mellom Kristiansand og Hirsthals.

– Fjord Line er allerede det raskeste alternativet mellom Norge og Danmark, med katamaranen Fjord FSTR, som kun bruker 2 timer og 25 minutter på overfarten mellom Kristiansand og Hirtshals. Nå som FSTR får selskap av cruiseskipene våre, får våre reisende flere muligheter og mer fleksibilitet, avslutter Thorsted Hansen.

Saken fortsetter under annonsen