Det nye norske flyselskapet Flyr skal jobbe for det største pakkereiseselskapet i Norge i sommer

Foto

Torstein Bøe / NTB

Flyr skal fly charter-gjester for Ving i sommer

Publisert: 18. januar 2023 kl 08.43
Oppdatert: 18. januar 2023 kl 08.43

­Avtalen om dette er nå inngått, og har en verdi på minimum 30 millioner kroner, skriver flysmart24.

For Flyr, som er i en presset økonomisk situasjon, er oppdraget meget verdifullt. Selskapet har foran denne sommeren varslet gjennom flysmart24 at selskapet skal satse på charterflyvinger i tillegg til egen ruteflyvning.

«Gjestene i sentrum»

– Vi er stolte av at Ving har tillit til oss og vårt produkt. Vi ser frem til å gi Vings gjester den gode Flyr-opplevelsen, sier kommersiell direktør Thomas Ramdahl i Flyr.

Også i Ving er man fornøyd med å få Norges kanskje best likte flyselskap som partner:

– I Ving er vi opptatt av å gi våre gjester en behagelig og sømløs reise. Vi er også opptatt av at våre samarbeidspartnere setter gjestene i sentrum. Det er vi trygge på at Flyr vil gjøre, sier Marie-Anne Zachrisson som er Norge-sjef for Ving.

Hit skal de fly

Saken fortsetter under annonsen

Flygningene gjennomføres i perioden juni til september på rutene Oslo – Chania, Oslo – Tenerife, Stavanger – Palma, Trondheim – Palma og Bodø – Palma.

Flyrs nye forretningsmodell innebærer at selskapet diversifiserer ruteporteføljen og tilpasser kapasiteten til den sesongmessige etterspørselen.

– Det betyr at vi vil tilby flygninger for andre selskap i perioder med lavere etterspørsel og i tilfeller der vi mener det gir selskapet en merverdi, heter det i meldingen.

Flere ben

Som flysmart24 har skrevet tidligere har Flyr, som en del av sin økonomiske redningsplan, satset på å leie ut en del av kapasiteten sin til selskap som har for liten flyflåte.

Det gjelder både rene charterflyvninger og til såkalt wet lese-oppdrag. Sistnevnte er at man leier ut fly og mannskap fast over en periode.

Kommersiell direktør i selskapet, Thomas Ramdahl, har anslått at sju av ti fly skal operere for Flyr i sommer, mens resten skal fly på oppdrag for andre flyselskaper.

Saken fortsetter under annonsen