Reiseliv

Frankrike ligger an til å bli verdens mest besøkte land innen 2025

Frankrike vil komme opp i 93,7 millioner internasjonale reisende innen 2025, ifølge det ledende data- og analyseselskapet GlobalData. Denne prognosen vil plassere landet foran Spania, som gikk forbi Frankrike i 2021.

Publisert Sist oppdatert

I følge den siste rapporten fra GlobalData, 'Tourism Destination Market Insight: Western Europe', var Frankrike det mest besøkte landet i verden før pandemien, med 88,1 millioner besøkende i 2019.

Etter å ha tiltrukket seg 66,6 millioner internasjonale besøkende i 2022, er Frankrike nå på vei til å ta igjen tittelen, antallet internasjonale ankomster forventes å vokse med en årlig vekstrate (CAGR) på 12,1 % mellom 2022 og 2025.

– Sammen med Italia og Spania representerer Frankrike et betydelig segment av veksten i Vest-Europa. Landet er ikke bare populært blant reisende fra selve Europa – spesielt Storbritannia, Tyskland og Belgia – men det er også blant besøkende fra land lengre unna, inkludert Kina og USA, sier Hannah Free, reise- og turismeanalytiker i GlobalData.

Spania tok imot 26,3 millioner internasjonale besøkende i 2021, og gikk forbi Frankrike og ble det mest besøkte vesteuropeiske reisemålet. Innen 2025 forventes Spania å tiltrekke seg 89,5 millioner internasjonale besøkende (CAGR på 12,2 % mellom 2022 og 2025).

– Besøket til Frankrike og Spania vil forbli sterkt i årene som kommer, med festivaler, kultur og gastronomi som store trekkplaster for turister. Begge land har mye å tilby besøkende, med sine egne unike kulturer, kjøkken og atmosfærer. Begge landene er også relativt store, med et mangfoldig og variert landskap, og hvert land har sin egen unike kystlinje, sier Hannah Free.

Høyhastighetstog mellom Lisboa og Helsinki

En av Frankrikes store fordeler er transporten. Reise mellom større byer i både Frankrike og Spania er relativt enkelt, med høyhastighetstog som forbinder de fleste større byer. Et sentralt transportprosjekt i Vest-Europa er Ultra Rapid Train-linjen, som planlegges av EU-kommisjonen for å forbedre forbindelsen mellom Lisboa i Portugal og Helsinki i Finland. Programmet innebærer bygging av et 8000 km dobbeltspor høyhastighetsjernbanenettverk mellom Lisboa og Helsinki, med en sløyfe rundt Østersjøen. Jernbanelinjen vil gå gjennom Portugal, Spania, Frankrike, Tyskland, Danmark, Estland, Litauen, Polen og Finland.

Powered by Labrador CMS