Denne uka har far og sønn Kjell og Andreas Herje nok en gang klinket til, nå med et kjøp av Storebaug-bygget på motsatt side av E6.

Foto

Storebaug Hotell & Kro

Har kjempeplaner for nytt E6-hotell i Moss: Vil bygge 300 rom

Publisert: 7. september 2023 kl 10.25
Oppdatert: 7. september 2023 kl 10.25

­– Dette bygget er nokså slitent og trenger en masse kjærlighet. Vi starter renoveringsarbeidene umiddelbart, sier Andreas Herje i eierselskapet KJH Eiendom til Moss Avis.

Selskapets driftssjef, Per Knudsen, nikker og er enig at noe må gjøres, og det raskt. Han var selv med å bygge Storebaug Øst i 1987, og har sett hvordan eiendommen, som har vært av stengt etter at Marche forlot bygget for flere år siden, har forfalt.

Studioleiligheter

Nå skal bygget renoveres både innvendig og utvendig. Innvendig legges det opp til 30–40 studioleiligheter med eget kjøkken. Det skal også bygges inn møtelokaler og kontorplasser. Blant annet kommer KJH Eiendom til selv å flytte hovedkontoret sitt fra Jeløy til Storebaug Øst.

Ut over å renovere eksisterende bygg, er planene for å utnytte hele eiendommen langt større.

Vil bygge 300 rom

– Vi ønsker å bygge opp et stort vei- og trafikksenter, sier Andreas Herje.

Saken fortsetter under annonsen

Herje forteller at man ser for seg å bygge ut den 12 mål store eiendommen med flere bygg som i alt kan romme 250–300 rom, noe som krever en ny reguleringsplan.

– Det arbeidet skal vi gå i gang med umiddelbart, sier han som anslår at dette nye veisenteret kan være oppe og stå om to-tre år.

At det er behov for en slik utbygging, er Herje og Knudsen ikke i tvil om. De viser til at de 50 nyrestaurerte overnattingsrommene med 13 tilhørende leiligheter man har til disposisjon på Storebaug Hotell & Kro, allerede har et belegg på 80 prosent.

– I tillegg til stor næringsaktivitet i Moss og Rygge, passerer det 43.000 biler i døgnet på E6 her. Mange har behov for overnatting som langtransportsjåfører som må overholde hviletiden sin. Vi vil også se på tilbud for bobiler, og bygge ladestasjoner for elbiler.

På spørsmål om det også blir en ny restaurant, er svaret nei, men de påpeker at veien bort til Storebaug Hotell & Kro bare er noen få hundre meter.

 

 

Saken fortsetter under annonsen