Reiseliv

Heathrow tvunget til å kutte landingsavgiftene

London Heathrow blir tvunget til å kutte landingsavgiftene, på grunn av at etterspørselen etter flyreiser har tatt seg opp raskere enn forventet etter pandemien.

Publisert Sist oppdatert

­Flyselskapene har lykkes i sin lobbyvirksomhet imot økning i avgiftene, skriver Financial Times.

De britiske luftfartsmyndighetene sa onsdag at landingsavgiftene på Heathrow skal reduseres fra dagens £31,57 per passasjer, til £25,43, fra neste år.

Avgiftene legges vanligvis direkte på passasjerene gjennom billettprisene. Heathrow og flyselskapene har vært i en årelang krangel om hvorvidt lufthavnen skulle få lov til å øke avgiftene, i kjølvannet av pandemien og fallet i passasjertall. Heathrow presset på for å få lov til å kreve mye høyere avgifter - så mye som £40 per passasjer - og advarte om at investeringer på flyplassen var i fare.

Det nye settet med avgifter, publisert onsdag, representerer en endelig beslutning fra det britiske luftfartstilsynet (CAA) for prissetting i reguleringsperioden mellom 2022 og 2026. Avgiftene vil forbli på rundt 25 pund i 2025 og 2026, og gjennomsnittlig på 27,49 pund for reguleringsperioden, noe som reflekterer høyere gebyrer i 2022 og 2023.

Powered by Labrador CMS