Foto

Hurtigruten Expeditions

Hurtigruten legger ned stillinger i Tromsø

Publisert: 25. mai 2023 kl 09.06
Oppdatert: 25. mai 2023 kl 09.09

– Det pågår for tiden individuelle samtaler med ansatte, og vi ber om forståelse for at vi derfor ikke kan kommentere i mer detalj på nåværende tidspunkt, uttaler pressevakt Anne Solsvik i Hurtigruten Norge til NRK.

Hurtigruten omorganiserer for tiden konsernets selskaper. Store deler av cruise-aktiviteten flyttes til London. Flere stillinger knyttet til salg og administrasjon av Hurtigrutens internasjonale cruise overføres dit.

Kystruten rammes ikke

Selskapet har tidligere hatt hovedkontoret i Tromsø, før konsernledelsen flyttet til Oslo. Ifølge avisen iTromsø er det 60 ansatte ved kontoret i Tromsø, men det er ikke klart hvor mange stillinger som forsvinner fra byen.

Hurtigrutens drift langs kysten, den statsstøttede kystruten, rammes ikke av omorganiseringen.

– Hurtigruten Norge, som fortsatt skal ha kontorer i Oslo og Tromsø, samt Kirkenes, vil kun øke antallet ansatte ved å bli tilført nye stillinger i denne prosessen, uttaler Solsvik.

– Restruktureringen i Hurtigruten Group fører til at Hurtigruten Norge får mer finansiell og operasjonell selvstendighet til å øke satsingen på norskekysten og til å opprettholde kystruteoppdraget. Antall ansatte i Hurtigruten Norge vil øke ved at nye stillinger blir tilført. Ingen stillinger på sjøen berøres, sier hun.

Saken fortsetter under annonsen