Reiseliv

MS Trollfjord er Svalbardekspressen i sommer.

Hurtigruten Norge har ansatt 200 nye sjøfolk til ny Svalbard-rute

Lørdag kaster MS Trollfjord loss fra Bergen på vei til Longyearbyen som Svalbardekspressen.

Publisert Sist oppdatert

­Det er et fullbooket skip som tar opp igjen seilingene mellom fastlandet og Svalbard for første gang siden 1982 – med turister og gods ombord.

Hurtigruten markerer sitt 130 årsjubileum med de nye rutene Svalbardekspressen og Nordkappekspressen, og styrker satsingen på norsk reiseliv og norske sjøfolk med 198 nye arbeidsplasser ombord på nyrenoverte MS Trollfjord.

– De nye rutene gir gjestene våre en autentisk opplevelse av kysten, hvor lokal mat og drikke er en sentral del av opplevelse, samtidig som MS Trollfjord frakter gods mellom fastlandet og til Longyearbyen og Ny -Ålesund, sier Hedda Felin, administrerende direktør i Hurtigruten Norge.

MS Trollfjord er, i likhet med samtlige Hurtigruten Norge-skip, registrert i Norsk ordinært skipsregister (NOR). Alle ansatte ombord er ansatt med norske lønns- og arbeidsforhold.

– Vi seiler i tøff konkurranse med internasjonale skip som har helt andre lønns- og arbeidsbetingelser. Vårt mål er ikke bare å skape en vellykket rute, men også skape ringvirkninger i samfunnet rundt oss. Det gjør vi med å ha ansatte i Norge og samarbeide med en rekke lokale leverandører langs kysten, sier Hedda Felin.

Powered by Labrador CMS