Godt vær og gunstig valuta i nord ga overnattingsrekord i juli.

Foto

Istock/Wirestock

Juli ble "all time high" for overnattingsbedriftene i nord

Publisert: 1. september 2023 kl 09.10
Oppdatert: 1. september 2023 kl 09.12

­NHOs regiondirektør Hans Christian Kaurin Hansson er svært fornøyd med den solide økningen i julitrafikken til overnattingsbedriftene i nord.  Muligheten for unike ferieopplevelser kombinert med en svak norsk krone, samt at Nord-Norge har vært "værvinner" i juli har bidratt til å styrke bunnlinja for mange overnattingsbedrifter i nord. Det er gledelig å konstatere at de økonomiske nøkkeltallene viser en positiv utvikling. Det blir nå spennende å se hvordan trafikken utvikler seg de neste månedene. Svekket kjøpekraft i viktige markeder, samt fortsatt høye flypriser inn til og internt i landsdelen medfører usikkerhet om den videre utvikling, sier Hansson.

Totaltrafikken

828 239 overnattinger på de nordnorske overnattingsbedriftene i juli 2023, er en økning på 99 567 overnattinger fra juli 2022.  Dette innebærer en økning på 14 prosent, mens Norge totalt hadde en nedgang på 1 prosent.

Utenlandstrafikken til Nord-Norge har gått opp med 13 prosent i juli måned sammenlignet med fjoråret, mens Norge som helhet har hatt økning i utenlandstrafikken på 8 prosent.

Antall norske overnattinger på overnattingsbedriftene i Nord-Norge har økt med 14 prosent i juli sammenlignet med juli 2022, mens Norge totalt hadde en nedgang i innenladstrafikken på 6 prosent.

Hotell

Hotellene i Nord-Norge har hatt en økning i totaltrafikken på 10 prosent sammenlignet med juli 2022, mens Norge som helhet har en økning på 2 prosent.

Saken fortsetter under annonsen

Utenlandske hotellovernattinger i Nord-Norge økt med 18 prosent i juli måned sammenlignet med fjoråret, mens Norge som helhet har en økning på 14 prosent.

Antall norske overnattinger på hotellene i Nord-Norge økt med 4 prosent i juli sammenlignet med fjoråret, mens Norge totalt har en nedgang på 3 prosent.

Hotellene i Nord-Norge har en økning i losjiomsetningen på 16 prosent i juli, mens Norge som helhet har en økning på 9 prosent.

Campingplasser, hyttegrender og vandrerhjem

Campingplassene, hyttegrendene og vandrerhjemmene i Nord-Norge har en økning på 17 prosent sammenlignet med juli 2022, mens Norge som helhet har en nedgang på 5 prosent.

Utenlandstrafikken på campingplassene og hyttegrendene i Nord-Norge har økt med 10 prosent i juli måned sammenlignet med fjoråret, mens Norge som helhet har en økning på 3 prosent.

Den norske trafikken til campingplassen og hyttegrendene i Nord-Norge økt med 30 prosent fra 2022 til 2023, mens Norge som helhet har en nedgang på 9 prosent.

Saken fortsetter under annonsen

Oppsummering årets første syv måneder

Det har i årets første syv måneder vært 2 804 978 overnattinger i landsdelen, hvilket er 166 571 flere enn fjorårets antall. Dette er en økning på 6 prosent, mens Norge som helhet har en økning på 4 prosent.

Svalbard

Overnattingsbedriftene på Svalbard har en økning på 6 prosent sammenlignet med juli 2022. Utenlandske gjestedøgn har økt med 32 prosent i juli måned sammenlignet med fjoråret, mens norske gjestedøgn er gått ned med 32 prosent.

Om statistikken

Juli-statistikken ble publisert fra SSB tidligere i dag og er bearbeidet av Nordnorsk Reiselivsstatistikk – et prosjekt i regi av NHO Reiseliv Regionforening Nord-Norge. Se for øvrig www.ssb.no/statbank/list/overnatting for mer informasjon om utviklingen av samlet overnatting for regioner, kommuner og kommunegrupperinger.

 

Saken fortsetter under annonsen