Reiseliv

– Vi ser en stor økning i etterspørselen og tror at faktorer som høy inflasjon, økte renter og rekordlav norsk krone, vil resultere i en rekordsommer, sier Topcamp-sjefen Olle Aulin.

Klart for rekordsommer for camping

Nå gjør campingoperatørene seg klare til høysesongen.

Publisert Sist oppdatert

I 2022 var det totalt 8,4 millioner overnattinger på norske campingplasser, 4,6 prosent mer enn året før. Antall registrerte utenlandske campingovernattinger var 2,6 millioner.

Nå gjør campingoperatørene seg klare til høysesongen. Markedet profesjonaliseres og det investeres mye for å høyne kvaliteten på plassene.

Topcamp er Norges største campingkjede, per idag har de 10 plasser og planer om fortsatt ekspansjon.

– Topcamp er nå i gang med et investeringsprogram på mer enn 100 millioner kroner, for å øke kvaliteten på campingplassene ytterligere. Det gjelder infrastruktur, generelle oppgraderinger og vedlikehold. Vi investerer i nye campingplasser, nye sanitæranlegg, butikker og resepsjoner, sier Topcamps administrerende direktør, Olle Aulin.

Satser på bistroer og aktiviteter

– Dagens campere stiller høye krav og forventningene stiger hele tiden. Vi tror at tiltakene vi gjør merkes av våre gjester og vil generere økt trafikk og større interesse for våre plasser. På Topcamp Sjøsanden investerer vi i et helt nytt sanitæranlegg til 12 millioner, dette skal stå klart 1.juni.

I takt med at etterspørselen øker og fritidskjøretøyene stadig blir større, satser vi nå på et nytt konsept som innebærer plasser helt opp til 180 kvm, i forhold til bransjestandard på ca. 100 kvm. Dette tilbudet kommer i første omgang på Topcamp Onsakervika. De beste campingplassene på kontinentet tilbyr ganske store oppstillingsplasser, og det er ofte disse som blir solgt først. På Topcamp Mjøsa har vi utvidet med 90 nye plasser og på Topcamp Rustberg bygger vi nå 21 nye asfalterte oppstillingsplasser, med utsikt over Gudbrandsdalen.

Det blir ny, lik meny for alle våre bistroer, med fokus på familievennlige retter. Dette gjør vi også for å bygge opp gjenkjennelsesfaktoren, slik at gjestene skal merke at de er på en Topcamp. Alle resepsjonene er nå snart ferdig renovert, også de i lik stil. Vi jobber også med et lojalitetsprogram, som vi håper å kunne lansere neste år.

I samarbeide med 2Entertain, Skandinavias største event og underholdningsaktør, har vi utarbeidet et helt nytt aktivitetsprogram, som passer for hele familien. Når det gjelder underholdningstilbud er vi i fremste rekke i bransjen. Videre har vi investert i et nytt miljø-lekeplasskonsept på flere av våre plasser. Camping er en svært familievennlig ferieform, så barnefamiliene er våre kjernegjester, men det er mye par og venner også, sier Olle Aulin.

Stort potensiale i skuldersesonger

– Vi er stadig i dialog med plasser som kan tenke seg å bli en del av Topcamp og håper vi kan annonsere flere nye tilskudd i løpet av året. Vi skal bygge Norges største og beste campingkjede, så da må vi vokse, både organisk og gjennom oppkjøp. Geografisk lokasjon, forutsetninger og potensiale, er veldig viktige parametre for oss når vi ser på ekspansjonsmuligheter.

Norske campingplasser hadde 2,6 millioner utenlandske overnattinger i fjor, her er det et stort potensiale. Spesielt tyskere og nederlendere er glade i å campe og de er også begeistret for norsk natur. De gode fergeforbindelsene inn til Norge fra Danmark, Tyskland og Nederland, gjør også at alt ligger tilrette for videre vekst i utenlandsmarkedet.

Et av de riktig store potensialene for camping er om vi greier å generere mer omsetning i skuldersesongene og i lavsesongen. Den rene campinggjesten er basert på sommeren, men mange av våre plasser har jo leiligheter og hytter, som kan tilbys andre gjestesegmenter utenom høysesongen.

Camping er en veldig fleksibel ferieform, du kan være på et sted én natt, eller for eksempel i to uker, og hvis været blir dårlig kan du pakke sammen og dra dit solen skinner. Vi ser optimistisk på fremtiden og tror camping kommer til å vokse, ettersom stadig flere får opp øynene for kortreiste ferieopplevelser.

Vi ser en stor økning i etterspørselen og tror at faktorer som høy inflasjon, økte renter og rekordlav norsk krone, vil resultere i en rekordsommer, avslutter Topcamp-sjefen Olle Aulin.

Powered by Labrador CMS