Norwegian leverer et godt resultat for tredje kvartal.

Foto

Paul Kleiven / NTB

Kraftig resultatvekst for Norwegian

Publisert: 2. november 2023 kl 08.38
Oppdatert: 2. november 2023 kl 08.56

Resultatet før skatt var 2,05 milliarder kroner, inntektene på 8,76 milliarder kroner.

Begge tall er en kraftig oppgang fra samme tid i fjor. Da var driftsresultatet 1 milliard kroner og resultat før skatt 910 millioner kroner, skriver E24.

– Det er det høyeste driftsresultatet i flyselskapets historie etter tredje kvartal 2019, da flåten var omtrent dobbelt så stor, skriver Norwegian i en pressemelding.

Tredje kvartal utgjør juli, august og september og tar altså unna store deler av sommeren der flyselskapene tjener penger.

Resultatet reflekterer høye trafikktall i disse månedene: 2,3 millioner passasjerer fløy med Norwegian i juli, 2,1 millioner i august og 2 millioner i september.

Selskapets børsmelding peker også på økt punktlighet sammenlignet med fjoråret, og at ifølge konsulentselskapet Cirium var Norwegian ett av Europas tre mest punktlige flyselskap. Fyllingsgraden på flyene var litt lavere.

– Hele Norwegian-laget har bidratt til at vi nå kan se tilbake på et av de beste kvartalene i flyselskapets 21-årige historie. Jeg er svært godt fornøyd med at vi leverer et sterkt finansielt resultat, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Saken fortsetter under annonsen