Reiseliv

Oslo Havn har ca 160 cruiseskip på årets cruiseliste, hvor det siste cruiseskipet anløper første juledag. Dersom alle skip seiler med maksimum kapasitet, så vil det gi ca 350 000 besøkende cruisepassasjerer til Oslo i år, og de fleste er tyske

Nå innledes årets cruisesesong

Årets cruisesesong ble innledet med tyske TUIs Mein Schiff 3 som la til ved Søndre Akershuskai i går kl. 10:00.

Publisert Sist oppdatert

Oslo Havn har ca 160 cruiseskip på årets cruiseliste, hvor det siste cruiseskipet anløper første juledag. Dersom alle skip seiler med maksimum kapasitet, så vil det gi ca 350 000 besøkende cruisepassasjerer til Oslo i år, og de fleste er tyske, skriver Visit Norway på Facebook.

40 av disse skipene ligger natten over i Oslo, noe som gir mulighet for både ettermiddags- og kveldsopplevelser i byen og dermed større økonomiske ringvirkninger for Oslo-regionens nærings- og reiseliv. Mein Schiff 3 lå ved kai i Oslo til kl. 23:00 tirsdag, og minst 750 av gjestene ombord var på organisert tur i Oslo. Turopplegget, som er utviklet av TUI sammen med Shore Ex- agent European Cruise Service inneholder et variert og spennende program med blant annet sightseeing, vandreturer i byen, hest & kjerre gjennom byen og i skogen, bål ved Sognsvann og trugetur i Marka.

Oslo har i dag fire kaier til disposisjon for cruiseskip som gjester Oslo. Oslo kommune har vedtatt at to av disse kaiene fra og med 1. juni i år ikke kan benyttes til cruiseskip. Dette gjelder dagens hovedkai for cruise, Søndre Akershuskai, og Vippetangskaien like ved. Revierkaien blir fom. 1. juni ny hovedkai for cruise hvor Oslo Havn er i gang med å bygge et landstrømanlegg som vil kutte skadelige klimagass- og miljøutslipp. Kaien på Filipstad kan benyttes til cruise inntil dette området skal byutvikles.

Oslo Cruise Partners består av nærmere 50 regionale virksomheter som samarbeider for å utvikle Oslo-regionen som en attraktiv og bærekraftig havn og destinasjon for norske og baltiske cruise.

Cruisesamarbeidet skjer i regi av VisitOSLO i tett samarbeid med Oslo Havn KF. Cruisepartnerne deltar på visningsturer med rederier og workshops for å gi innspill til flere bærekraftige landopplevelser for våre cruisegjester. Til sommeren skal vi også være tilstede med turistinformasjon på kaiene ved de største anløpene for enda bedre veiledning til Oslos mange tilbud.

Powered by Labrador CMS