55% av nordmenn liker best å bestille fly og hotell hver for seg, når de skal ut på reise

Foto

TUI Norge

Nordmenn er nordiske mestere i å sette sammen reiser selv

Publisert: 18. september 2023 kl 09.34
Oppdatert: 18. september 2023 kl 09.34

­TUI gjennomfører jevnlig merkevareundersøkelser og et av de faste spørsmålene er hvordan de nordiske gjestene ønsker å bestille reisen sin. Hele 55% av nordmennene oppgir at de foretrekker å bestille reiser med fly og hotell separat. Det er den høyeste andelen i alle de nordiske landene. 22 % foretrekker å bestille en pakkereise med charterfly, mens reisetypen er irrelevant for 24 %.  

– Det er tydelig at fleksibilitet er ekstra viktig for oss nordmenn. Når man bestiller fly og hotell separat,  er man heller ikke bundet til de tradisjonelle reiselengdene. Er det en 9 eller 12 dagers reise som passer deg best, så kan du bestille akkurat det. Samtidig som du beholder tryggheten gjennom å bruke en reiseoperatør, sier kommunikasjonsjef Anne Mørk-Løwengreen. 

Ny plattform 

TUI har tatt konsekvensen av dette behovet for fleksibilitet og skreddersøm. Den nye vekststrategien tiltrekker seg målgrupper som normalt ikke bestiller charterreiser. 

– I TUI-appen bygger vi opp et helt økosystem, hvor du kan bestille pakkereiser, kun fly, kun hotell, opplevelser eller andre oppgraderinger.  Vi er ute på en langsiktig, strategisk reise sammen med gjestene våre, hvor målet er å levere alt som har med reiser å gjøre, sier salgssjef i TUI Norge, Anya Tonn.

Som et ledd i strategien lanserte TUI i begynnelsen av 2023 en ny plattform, hvor man kan bestille kun hotell.

Innen året er omme skal du kunne velge mellom 100 000 hoteller verden over. 80 % av dem som hittil har brukt muligheten til å bestille kun hotell er nye kunder. 

Saken fortsetter under annonsen