Norwegian har nå lansert en utvidelse av sitt bonusprogram, Norwegian Reward. Det er et tiltak som en ekspert på produktutvikling mener kan gi Norwegian et løft.

Foto

Ørn E. Borgen / NTB

Norwegian utvider – lanserer nye bonusfordeler

Publisert: 27. februar 2023 kl 08.58
Oppdatert: 27. februar 2023 kl 08.58

­Spesielt vil de som flyr mye, i Norwegian betyr det mer enn 32 reiser i året, få nye fordeler – bl.a. gratis kaffe. Slik håper selskapet at programmet kan trekke forretningsreisende fra SAS, slik en av målsettingen med endringen har vært, skriver Flysmart24.

– I sum har man et insentiv til å bygge lojalitet til Norwegian og redusere til SAS, sier professor i innovasjon ved Norges Handelshøyskole i Bergen, Tor W. Andreassen, til flysmart24. Han tror utvidelsen vil kunne gi selskapet et løft.

Redusert opptjening

Det nye bonusprogrammet skal lansere flere ekstra goder for de som flyr mest.

Rammen for det hele blir som før: Jo oftere bonus-medlemmer velger å fly med Norwegian, jo flere fordeler får de. Endringene skjer fra 28.mars.

Reward-medlemmer vil fortsatt opptjene bonuspoeng, hos Norwegian kalt cashpoints, hver gang de flyr med selskapet, foretar et kjøp hos partnere eller bruker Norwegian-kredittkortet sitt. Antall opptjente cashpoints på flyreiser er avhengig av billettypen.

Men opptjeningen blir redusert i forhold til i dag for de som flyr. I dag gir de billigste billettene, low fare, 2 prosent opptjening. I det nye blir dette redusert til 1 prosent. For flex-billetter er opptjeningen 10 prosent, den blir heretter på 5 prosent. Low fare pluss får 2 prosent opptjening.

Saken fortsetter under annonsen

Velger selv

Reward-medlemmer vil få en ny fordel for hver åttende flyvning i løpet av 12 måneder, inkludert mellomlandinger. Den første fordelen er alltid 2 prosent ekstra cashpoints på alle Norwegian-flybilletter, deretter velger medlemmer fordeler selv.

I tillegg til gratis innsjekket bagasje, setereservasjon, fast track og ytterligere 2 prosent poengopptjening, kan medlemmer nå også velge gratis håndbagasje i bagasjehyllen som neste fordel.

Norwegian skriver i en presentasjon av utvidelsen av selskapet i løpet av våren også vil lansere flere fordeler for de som flyr mest.

Gratis kaffe

– Reisende med mer enn 32 flyvninger i året får da tilgang til samtlige fordeler i programmet, i tillegg til noen helt nye fordeler som blir tilgjengelige våren 2023. Blant disse er gratis kaffe og te om bord på flyvninger med servering, prioritert ombordstigning, ingen utløpsdato på cashpoints og prioritert kundeservice, forteller Christoffer Sundby, markedsdirektør i Norwegian.

Andreassen ved Norges Handelshøyskole sier utvidelsen totalt sett vil være positivt, og vil kunne føre til at reisende vil øke sin reiseaktivitet med Norwegian.

Saken fortsetter under annonsen

– Min reaksjon er at dette er relevant og av verdi for meg som forretningsreisende. Jeg tror også at ferie og fritidsreisende vil finne dem relevante og interessante. Fordelene er også slik at de blir mer verdifulle når man reiser mye: setereservasjon, fast track og priority boarding. Skulle noe gå galt, som de ofte gjør, har man tilgang på en prioritert kundeserivce. Denne bør de virkelig sørge for er det den signaliserer. Ingen ting er mer verdifullt å kunne bruke kundestatus når man virkelig trenger hjelp, sier Andreassen.

Er ikke nok

En av de som følger flyselskapenes bonusprogrammer nøye er Tore Dyrseth. Han er en av de ansvarlige bak den norske utgaven av den internasjonale nettsiden for bonusprogrammer, som heter Insideflyer.no.

Han er ikke like overbevist om at Norwegians fornyelse er nok til å trekke folk fra f. eks. SAS til Norwegian:

– Selv med nye fordeler er det ikke nok til å kapre noe særlig mer av forretningsmarkedet. De som reiser mye i jobb er mer opptatte av fordeler som lounge, mulighet til å bli sendt med alliansepartnere ved kanselleringer og ikke minst at eurobonuspoeng kan brukes til så uendelig mye mer enn cashpoints. Forretningsreisende flyr ofte på enten travelpass eller flex billetter og da har de uansett alle disse fordelene inkludert hos SAS fra første flight. Også lounge, sier Dyrseth.

Ledige stillinger – reiseliv