Norse melder at flyvningene fra Gardermoen starter 2. november, med to avganger i uken.

Norse melder at flyvningene fra Gardermoen starter 2. november, med to avganger i uken. 

Foto

Ny nonstop-rute mellom Oslo og Bangkok

Publisert: 4. mai 2023 kl 09.14
Oppdatert: 4. mai 2023 kl 09.25

­Selskapet sier at dette har vært en av de mest etterspurte rutene siden oppstarten, skriver flysmart24.no

– Derfor er vi glad for å kunne tilby denne destinasjonen, heter det i en melding fra selskapet.

Nyheten kommer ikke overraskende. Thai Airways, som fløy ruten inntil pandemien, har ikke vist konkret vilje til å gjenåpne ruten. Den sjansen har nå Norse tatt, til stor jubel for mange nordmenn som har Thailand som sitt favorittreisemål.

Nyheten kommer dagen etter at SAS gikk ut med ny rute mellom København og Bangkok.

Prisene klare

Norse melder at flyvningene fra Gardermoen starter 2. november, med to avganger i uken. Flysmart24 har sett på rutetidene. De er slik:

  • Avgang Oslo er klokken 16.10, med ankomst klokken 10.15 neste dag. Flytiden er 12 timer og 5 minutter.

  • Returen er klokken 12.30, med landing klokken 19.30 på Oslo Lufthavn. Her er flytiden oppgitt til 13 timer.

Saken fortsetter under annonsen

Billettene kan bestilles fra i dag. Prisene starter fra 3 829 kroner én vei, inkludert alle skatter og avgifter. Norse skriver at ruten åpnes med forbehold om myndighetenes godkjennelse.

– Vi er glade for å kunne introdusere Bangkok som vår første destinasjon fra Oslo til Asia. Bangkok har vært et høyt ettertraktet reisemål på ønskelisten til våre kunder, og i dag kan vi oppfylle dette ønsket, sier Bjørn Tore Larsen, administrerende direktør i Norse Atlantic Airways.

Lover flere solnyheter

I samme åndedrag sier Larsen at norske kunder har flere «varme» rutenyheter i vente:

– Reisende fra hele Skandinavia har nå større valgfrihet når de bestiller sin vinterferie. Vi ser frem til å lansere andre solrike vinterdestinasjoner fra Oslo snart, sier Larsen.

Derfor er lufthavndirektør på Oslo lufthavn, Stine Ramstad Westby, svært fornøyd i dag:

Glad for satsing

Saken fortsetter under annonsen

– For Avinor er det viktig at vi har gode forbindelser til viktige og attraktive markeder, og en ny direkterute fra Oslo til Bangkok vil bety mye for både ferie- og forretningsreisende. Vi er glade for at Norse Atlantic Airways velger å satse så tydelig på sitt hjemmemarked og denne ruten vil binde Thailand og Norge sammen på en fin måte, sier hun.

Norse har klart signalisert at det vil satse mer på varme destinasjoner i vintermånedene. Derfor vil ingen bli overrasket om det blir færre avganger mellom Oslo og New York i oktober – mars.

Som en del av selskapets vinterprogram vil Norse Atlantic Airways også lansere flyvninger mellom London Gatwick til Barbados, Kingston og Montego Bay i Jamaica fra 29. oktober 2023.

Ledige stillinger – reiseliv