Reiseliv

Kristiansand lufthavn

Onepark tar over parkeringen på fem store flyplasser

I fjor vant Onepark en parkeringskontrakt for 28 flyplasser, verdt 850 millioner kroner. 1. juni tar Onepark over driften av parkeringen på de siste fem store lufthavnene: Tromsø, Bodø, Harstad/Narvik, Ålesund og Kristiansand lufthavn.

Publisert Sist oppdatert

­I fjor vant Onepark tilbudskonkurransen om å drifte parkeringen på 28 av Avinors flyplasser, en kontrakt verdt 850 millioner kroner. Totalt utgjør dette 10.767 parkeringsplasser, og kontrakten gjelder for fem år. 23 av disse ble overtatt 1. oktober i fjor. 1. juni tar de også over driften av parkeringen på Tromsø lufthavn, Bodø lufthavn, Harstad/Narvik lufthavn, Ålesund lufthavn og Kristiansand lufthavn. Fra før har de ansvaret for parkeringen på Oslo lufthavn.

Tilsammen har disse fem flyplassene 6228 parkeringsplasser. Det er ifølge Avinor mer enn nok, selv i sommermånedene.

Onepark er kvalitets- og miljøsertifisert etter ISO 9001 og 14001 og er kjent for sin sømløse parkeringstjeneste med skiltgjenkjenning og Autopay-løsning. Selskapet er en ledende aktør i det norske parkeringsmarkedet og drifter over 300 parkeringsanlegg over hele landet, både ved kjøpesentre, sentrumsnære parkeringshus og -plasser, og ved skianlegg. Onepark har i tillegg ansvar for driften av Nordens største parkeringsanlegg på Oslo lufthavn, med plass til 23.000 biler.

– Disse fem er de største lufthavnene i denne kontrakten, og nå ser vi frem til å overta og komme i gang med driften av disse. Vi har i de siste månedene gjort alt vi kan for at overgangen til Onepark på flyplassene skal bli så enkel og god som mulig. Vi bytter blant annet til nye kameraer, som skal lese bilskiltene enda bedre. Skiltgjenkjenningen gjør at man ikke trenger å trekke billett. Og glemmer man å betale, får man heller ikke bot, men en faktura i posten, sier Leif Nymoen, administrerende direktør i Onepark.

Powered by Labrador CMS