Pangstart for Ving i 2023 – salget opp med 122 %

Publisert: 19. januar 2023 kl 09.46
Oppdatert: 19. januar 2023 kl 09.46

Den første uken i 2023 økte Vings sommersalg med hele 122 % sammenlignet med uke 52. Vinterreisene går nå virkelig unna, og januar er fullbooket. Det er heller ikke mye ledig i februar, og i vinterferien er mer enn 9 av 10 reiser allerede solgt.

-Vi opplevde nærmest loddrette salgskurver de første dagene av det nye året. Vi var klar over at det var stor reiselyst der ute og at nordmenn prioriterer å reise, til tross for økonomisk utfordrende tider, men at 2023 skulle starte med et slikt nyttårsbrak - det tror jeg ikke noen av oss hadde forutsett, sier Marie-Anne Zachrisson, landssjef i Ving.

Salget av pakkereiser med rutefly har også fått et løft etter nyttår, og har i årets to første uker økt med 159 %, sammenlignet med de to siste ukene i 2022. Sammenligner vi med de to første ukene i 2019, har salget økt med 13 %. Reisemålene langs Costa del Sol i Spania er de som er mest populære, og blant de mer eksotiske reisemålene er det Maldivene og Mauritius som skiller seg ut. Ving merker også en stor interesse for fotballreiser, Formel 1 og Middelhavscruise.

Sammenligner vi perioden vi er i nå med samme periode i 2020, rett før pandemien brøt ut, har salget av sommerreiser hos Ving økt med 22 %. Det er solgt flest reiser på forsommeren, mai og juni, og det er følgende reisemål som har solgt best; Mallorca, Kreta, Rhodos og Kypros. Salget av reiser til førstnevnte har økt med hele 83 % sammenlignet med i fjor.

Hellas er også en stor favoritt blant de norske feriegjestene, og alt tyder på at det blir en skikkelig Hellas-sommer i 2023 også. For å møte kundenes etterspørsel har Ving økt antall reiser dit i sommer. I tillegg til sitt eget charterflyselskap Sunclass Airlines, øker også Ving flykapasiteten i sommer ved å samarbeide med Braathens og Flyr. Dette gjør at flere nordmenn kan fly direkte fra sin lokale flyplass til en rekke populære reisemål ved Middelhavet.

Saken fortsetter under annonsen