Reiseliv

– Til tross for økte levekostnader og renter så er sommerferien «hellig» for nordmenn, sier bransjedirektør Audun Pettersen i Virke reiseliv.

Pris og økonomi veier tungt, men nordmenn prioriterer ferie

Virkes ferske ReisePULS finner at 1 av 4 vil bruke mindre penger på ferie i år, sammenlignet med fjoråret, men over halvparten planlegger utenlandsferie.

Publisert Sist oppdatert

­Virkes ReisePULS finner at totalt 3 av 4 (76 prosent) nordmenn planlegger å ha sommerferie i 2023. Dette er en marginal endring fra fjorårets undersøkelse i mai 2022 (79 prosent).

– Til tross for økte levekostnader og renter så er sommerferien «hellig» for nordmenn. Vi prioriterer ferien høyt, enten vi unner oss en uke eller to i utlandet eller tilbringer hele eller deler av ferien i Norge, sier bransjedirektør Audun Pettersen i Virke reiseliv.

Blant de som planlegger for sommerferie sier 7 av 10 at de vil tilbringe den i Norge. 54 prosent av de som planlegger sommerferie oppgir at de har planer om å tilbringe hele eller deler av sommerferien i utlandet.

Populære reisemål i utlandet er Spania, Sverige, Danmark, Hellas og Italia. Også i år velger vi kjente og kjære reisemål når vi reiser til utlandet.

Økonomi veier inn

Undersøkelsen har også kartlagt hvilke forhold nordmenn mener vil styre deres valg av destinasjon og reise i 2023. Nesten 7 av 10 sier at egen privat økonomi blir styrende for valget av reisemål i år.

– Norge er ditt nærmeste ferieland og mange fikk oppleve nye steder og opplevelser under pandemien. Det ga mersmak. Samtidig er reiselysten stor etter flere år preget av restriksjoner, så mange vil unne seg en uke eller to utenlands, sier Pettersen

I tillegg oppgir 1 av 4 at de planlegger å bruke mindre penger på ferie i år enn i fjor. Dette gjelder spesielt de med husholdningsinntekt under 600.000 i tillegg til de som er enslige.

Hele undersøkelsen er tilgjengelig på Virke.no / statistikk og rapporter

Powered by Labrador CMS