MS Romantika, som gikk mellom Kristiansand og Emden er innstilt grunnet dårlig økonomi.

Foto

Holland Norway Lines

Holland Norway Lines stanser ruten mellom Kristiansand og Emden

Publisert: 31. august 2023 kl 09.33
Oppdatert: 31. august 2023 kl 09.35

­Det nederlandske fergeselskapet kunngjorde i en pressemelding onsdag at det har begjært betalingsutsettelse for retten. Fergen er for tiden i Emden, Tyskland, rett over grensen til Nederland.

MS Romantika ble lansert i 2022 og koblet opprinnelig Nederland til Norge. Fergen ble imidlertid flyttet til Tyskland på grunn av kapasitetsproblemer ved havnen i Eemshaven, Groningen. Siden juni har skipet gått i rute mellom Emden i Tyskland og Kristiansand.

Holland Norway Lines skriver i pressemeldingen at selskapet står overfor finansielle utfordringer. Selskapet tilskriver disse vanskelighetene først og fremst til en turbulent periode tidligere i år da de ble tvunget til å forlate Eemshaven, i provinsen Groningen "En periode med mange kanselleringer og ekstra kostnader, men også med en betydelig innvirkning på fremtidige bestillinger," heter det i uttalelsen.

Til tross for tidlig entusiasme for fergen, har Holland Norway Lines møtt flere problemer i Eemshaven. Bookingsystemet for tjenesten krasjet kort tid etter at det kom online i november 2021. I januar ble reiser med MS Romantika kansellert på grunn av plassmangel på Eemshaven. Situasjonen gjentok seg igjen i slutten av februar og to ganger i begynnelsen av mars.

Selskapet sa onsdag at det krever mer tid til å komme seg etter de økonomiske tilbakeslagene som ble opplevd tidligere i år, og kunngjorde at det har begjært utsatt betaling. Den umiddelbare konsekvensen er at MS Romantika, som for tiden befinner seg i Emden, Tyskland, ikke vil seile tilbake til Kristiansand, da alle operasjoner innstilles umiddelbart.

Operatøren opplyser også at ansatte med base i Groningen i Kristiansand og de om bord på MS Romantika er varslet om situasjonen. Selskapet sysselsetter nærmere 400 personer

Saken fortsetter under annonsen