Reiseliv

Illustrasjonsfoto

Reiseforsikringskunder vil avbestille utenlandsferie på grunn av dårligere økonomi

Nesten halvparten av de spurte svarer i en undersøkelse at endringene i økonomien påvirker ferieplanene. En tredel av disse dropper utenlandsturen.

Publisert Sist oppdatert

I undersøkelsen som er gjort av Respons Analyse på vegne av Fremtind, opplyser 47 prosent at endring i økonomien påvirker ferieplaner for sommeren. Halvparten av disse velger et lavere feriebudsjett. 36 prosent av dem dropper utenlandsreisen.

Flere kunder tar kontakt fordi de ønsker å avbestille ferien sin, opplyser forsikringsselskapet. Årsaken til avbestillingene er kombinasjonen av svak krone, prisøkninger og bekymring for egen økonomi.

– Nå får vi meldt flere saker fra kunder som har fått kalde føtter og ønsker å avbestille sommerferien sin. De innser at de ikke har råd til å reise likevel. Vi ser en klar økning av henvendelser etter at stadig flere medier advarte mot svak krone og rekorddyr utenlandsferie, sier kommunikasjonssjef Anette Grønby Rein i Fremtind, forsikringsselskapet til Sparebank 1 og DNB.

Med mindre avbestillingen skjer som følge av akutt og uventet alvorlig sykdom, ulykke eller skade, gjelder ikke reiseforsikringen.

Powered by Labrador CMS