London er det mest populære reisemålet for nordmenn som reiser utenlands i pinsen. 

Foto

NTB

Rush etter weekendreiser til utlandet

Publisert: 15. mai 2023 kl 13.55
Oppdatert: 15. mai 2023 kl 13.55

Også i år byr mai på mange røde dager som faller på en hverdag. Mange velger å reise bort i forbindelse med pinsen, noe som gir muligheten til å nyte en fire dagers langhelg ved bare å bruke en enkelt feriedag. Bestillingene før pinse har økt med hele 33 prosent sammenlignet med 2019, og Ticket har laget en toppliste over de mest populære reisemålene.

I år falt 1. mai på en mandag, noe som gjorde at alle som hadde fri fra jobb da fikk en tredagers helg uten å måtte bruke noen feriedager. Mange benyttet da anledningen til å reise på helgetur, og byer som London, Berlin og Alicante toppet listene – klassiske storbyer med mange direktefly og et bredt utvalg av god mat, shopping og opplevelser. Også Kristi Himmelfartsdag og påfølgende inneklemt fredag er populært for weekendturer. I år faller 17. mai rett i forkant og dermed kan helgen utvides med enda en dag om man velger å feire nasjonaldagen i utlandet. London topper listen også denne helgen, etterfulgt av København og Stockholm.

– Om bare en drøy uke kommer neste mulighet til å utnytte røde dager for en etterlengtet ferie. Vi ser allerede at bestillingene for pinsen er 33 prosent høyere enn i 2019, og byer som London, Barcelona og Berlin topper listene over nordmenns mest populære reisemål i pinsen. Andre destinasjoner som Wien, Dublin og Gdansk klatrer imidlertid raskt på listene, ettersom stadig flere også ønsker å benytte anledningen til å oppdage nye destinasjoner, sier Ellen Wolff Andresen, markeds- og administrasjonssjef i Ticket.

London og Barcelona på topp

– Vi ser en stor endring i hvor folk velger å reise i år sammenlignet med 2019. London og Barcelona er helt klart de byene flest velger å reise til. Begge byene byr på mange ulike aktiviteter og har et bredt utvalg av spennende restauranter for alle smaker. Har du i tillegg lyst til å ta et bad, gir Barcelona deg muligheten til å ta en forfriskende dukkert. Pinsen er en populær helg å reise på weekendreise da det er siste langhelgen før sommerferien starter, og mange velger da å besøke destinasjoner som de kanskje ikke velger å reise til i selve sommerferien sin, sier Ellen Wolff Andresen.

Tickets bookingstatistikk viser hvordan mange av årets toppdestinasjoner ligger lengere mot syd enn hva som var tilfellet i 2019, da byer om Reykjavik og Amsterdam toppet listene, mens i år er det varme byer som Barcelona og Alicante som virkelig skyter fart. Den sene våren antas å ligge bak ønsket om å reise til byer som har flere soltimer.

De mest populære reisemålene i pinsen:

Saken fortsetter under annonsen

1.       London (8)

2.       Barcelona (Ny)

3.       Berlin (Ny)

4.       Milano (Ny)

5.       Paris (2)

6.       Edinburgh (Ny)

7.       Manchester (Ny)

Saken fortsetter under annonsen

8.       Wien (Ny)

9.       Dublin (Ny)

10.     Alicante (Ny)

 

Kilde: Tickets bookingsstatistikk, bestillinger frem til 8. mai med avreise 25. – 27. mai. Tallene i parantes viser plasseringen i 2019 da var pinsen 8. – 10. juni.

 

 

Saken fortsetter under annonsen