Reiseliv

London er det mest populære reisemålet for nordmenn som reiser utenlands i pinsen.

Rush etter weekendreiser til utlandet

Bestillingene før pinse har økt med hele 33 prosent sammenlignet med 2019.

Publisert Sist oppdatert

Også i år byr mai på mange røde dager som faller på en hverdag. Mange velger å reise bort i forbindelse med pinsen, noe som gir muligheten til å nyte en fire dagers langhelg ved bare å bruke en enkelt feriedag. Bestillingene før pinse har økt med hele 33 prosent sammenlignet med 2019, og Ticket har laget en toppliste over de mest populære reisemålene.

I år falt 1. mai på en mandag, noe som gjorde at alle som hadde fri fra jobb da fikk en tredagers helg uten å måtte bruke noen feriedager. Mange benyttet da anledningen til å reise på helgetur, og byer som London, Berlin og Alicante toppet listene – klassiske storbyer med mange direktefly og et bredt utvalg av god mat, shopping og opplevelser. Også Kristi Himmelfartsdag og påfølgende inneklemt fredag er populært for weekendturer. I år faller 17. mai rett i forkant og dermed kan helgen utvides med enda en dag om man velger å feire nasjonaldagen i utlandet. London topper listen også denne helgen, etterfulgt av København og Stockholm.

– Om bare en drøy uke kommer neste mulighet til å utnytte røde dager for en etterlengtet ferie. Vi ser allerede at bestillingene for pinsen er 33 prosent høyere enn i 2019, og byer som London, Barcelona og Berlin topper listene over nordmenns mest populære reisemål i pinsen. Andre destinasjoner som Wien, Dublin og Gdansk klatrer imidlertid raskt på listene, ettersom stadig flere også ønsker å benytte anledningen til å oppdage nye destinasjoner, sier Ellen Wolff Andresen, markeds- og administrasjonssjef i Ticket.

London og Barcelona på topp

– Vi ser en stor endring i hvor folk velger å reise i år sammenlignet med 2019. London og Barcelona er helt klart de byene flest velger å reise til. Begge byene byr på mange ulike aktiviteter og har et bredt utvalg av spennende restauranter for alle smaker. Har du i tillegg lyst til å ta et bad, gir Barcelona deg muligheten til å ta en forfriskende dukkert. Pinsen er en populær helg å reise på weekendreise da det er siste langhelgen før sommerferien starter, og mange velger da å besøke destinasjoner som de kanskje ikke velger å reise til i selve sommerferien sin, sier Ellen Wolff Andresen.

Tickets bookingstatistikk viser hvordan mange av årets toppdestinasjoner ligger lengere mot syd enn hva som var tilfellet i 2019, da byer om Reykjavik og Amsterdam toppet listene, mens i år er det varme byer som Barcelona og Alicante som virkelig skyter fart. Den sene våren antas å ligge bak ønsket om å reise til byer som har flere soltimer.

De mest populære reisemålene i pinsen:

1. London (8)

2. Barcelona (Ny)

3. Berlin (Ny)

4. Milano (Ny)

5. Paris (2)

6. Edinburgh (Ny)

7. Manchester (Ny)

8. Wien (Ny)

9. Dublin (Ny)

10. Alicante (Ny)

Kilde: Tickets bookingsstatistikk, bestillinger frem til 8. mai med avreise 25. – 27. mai. Tallene i parantes viser plasseringen i 2019 da var pinsen 8. – 10. juni.

Powered by Labrador CMS