SAS forsikrer at deres flyavganger går som normalt etter at EU-domstolen fastslo at koronastøtten til flyselskapet ikke skulle vært godkjent.

SAS forsikrer at deres flyavganger går som normalt etter at EU-domstolen fastslo at koronastøtten til flyselskapet ikke skulle vært godkjent.

Foto

Javad Parsa / NTB

SAS dømt i EU domstolen om tilbakebetaling av statsstøtten de mottok under pandemien

Publisert: 11. mai 2023 kl 09.49
Oppdatert: 11. mai 2023 kl 09.55

­I går den 10 mai 2023, kunngjorde Domstolen i Den europeiske union sin avgjørelse om de svenske og danske statenes deltakelse i rekapitaliseringen av SAS i forbindelse med Covid-19-pandemien i 2020. I sin kjennelse uttalte retten at statenes deltakelse i rekapitaliseringen av SAS ikke var forenlig med EUs statsstøtteregler. Dommen kan ankes, skriver selskapet i en pressemelding.

Som følge av spekulasjoner i media om mulige konsekvenser av dommen for SAS' virksomhet, kommer SAS med følgende kommentar: Kjennelsen har ingen umiddelbare konsekvenser for SAS. Kjennelsen påvirker ikke SAS' planlagte avganger eller bestillinger, og SAS fortsetter å operere under konkursbeskyttelse gjennom den pågående Chapter 11-prosessen i USA.

Økt konkursfare for selskapet

Dommen kan få fatale konsekvenser for SAS, mener aksjeanalytiker hos Sydbank, Jacob Pedersen, skriver Altinget

“Spørsmålet er, om de skal betale pengene tilbake. Det vet vi ikke ennå. Men SAS har ikke 11 milliarder svenske kroner å betale tilbake,” sier han.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – reiseliv