Jama Awaleh og Kim Søyland i ByOslo

Foto

 

 

Serveringsstedet Justisen gjenoppstår på Tullinløkka i Oslo

Publisert: 12. september 2023 kl 09.56
Oppdatert: 12. september 2023 kl 09.56

Vi har lett en god stund etter egnede lokaler som kan gjenskape den helt spesielle Justisen-atmosfæren, og nå har vi endelig landet dem, sier en begeistret utelivsaktør, Jama Awaleh, partner i byOSLO Group som står bak Justisen.

Justisen har en nesten hundre år gammel historie, og har vært et kjent og kjært utested for Oslos befolkning i mange generasjoner. Justisen har måttet flytte lokaler to ganger på grunn av utvidelse av regjeringskvartalet, men sorgen var ekstra stor da dørene i Møllergata ble stengt etter hele førti års drift i desember 2022. Justisen fikk sitt navn fordi restauranten opprinnelig lå tvers over gaten for Justisdepartementet og like i nærheten av Oslo politikammer, og ble hyppig frekventert av jurister og politifolk.

Når Justisen gjenoppstår i nye lokaler, lever det opp til navnet sitt og ligger beleilig nok bare et steinkast unna Tinghuset, ved Tullinløkka.

Tullinløkka er en spennende bydel i full utvikling, og vi håper at Justisen med sin sentrale beliggenhet blir et møtested for folk i alle aldre – både etter jobb på hverdager og i helgene, fortsetter Jama.

Selv om bygårdene i Kristian Augusts gate ikke er like gamle som i Møllergata, vil de som minnes gamle Justisens kriker og kroker kunne glede seg over et konsept med mange forskjellige avdelinger og rom i flere etasjer. Her skal kan man kunne gjemme seg bort i en krok i en av barene i første etasje, i hagen eller sitte under åpen himmel i bakgården. Alt av interiør og dekor fra de gamle lokalene er tatt vare på og også de fleste av de tidligere ansatte i Justisen vil være på plass i de nye lokalene.

Justisen-konseptet blir imidlertid noe modernisert i de nye lokalene, og eierne satser på en mer allsidig bruk i forbindelse med eventer. Med mange både små og store rom i flere etasjer blir det mulig å ha alle typer arrangementer, selskaper og forretningsmiddager, og man kan booke chambre separée og velge blant ulike selskapsmenyer.

Eierne av Justisen jobber nå med å tilpasse lokalene, og ser for seg at dette vil skje i flere steg i tiden fremover.  Gjestene kan glede seg over at ventetiden ikke blir så lang:

Saken fortsetter under annonsen

– Planen er åpne første fase av nye Justisen allerede før jul i år. Det skal bli deilig å få åpnet vår kjære Justisen igjen, avslutter Jama.