Reiseliv

SkiStar med store prisreduksjoner i sommer, mindre økning til vinteren

SkiStar åpner sommersesongen og reduserer prisen på flere aktiviteter med nærmere 50 prosent.

Publisert Sist oppdatert

­Destinasjonspass introduseres i Sälen, Trysil og Stockholm Hammarbybacken. Samtidig er det mange som allerede nå planlegger vinteres skiferie. Derfor er flere SkiPass sluppet og det er mulig å bestille overnatting, skileie og skiskole til vinteren 2023/24.

– Til kommende vinter gjør vi store investeringer, blant annet i nye ekspressheiser i Sälen og Hemsedal. Samtidig har vi økte driftskostnader knyttet til inflasjon, ikke minst på grunn av stigende el- og drivstoffpriser. Det gjør at vi i snitt må øke våre SkiPass-priser med 5,4 prosent, samtidig som vi senker prisene på formidlet overnatting med tre prosent, sier Stefan Sjöstrand, konsernsjef i SkiStar.

I et par år har SkiStar operert med en differensiert prismodell der prisene styres etter tilbud og etterspørsel, samt når og hvordan du kjøper SkiPass. Det vil si at jo større etterspørselen er i visse perioder og dager desto høyere priser. På samme måte som mange andre aktører i reiselivsbransjen prissetter reiser og hotellovernattinger.

– Målet vårt er å få flere mennesker i aktivitet og at flere får nyte den fantastiske skandinaviske fjellverdenen året rundt. For å nå dit har vi i år senket prisen på flere sommeropplevelser som sykkelleie og BikePass. Til forskjell fra vinteren har vi betydelig lavere drifts- og vedlikeholdskostnader om sommeren, der vi i Sälen har tre åpne heiser sammenliknet med 91 om vinteren. Sammen med den svake svenske krona, håper jeg at våre tiltak for en prisgunstig fjellferie for familien blir enda mer attraktiv og tilgjengelig for flere, avslutter Stefan Sjöstrand.

Powered by Labrador CMS