Økt reisevirksomhet og vilje til å bruke tog oppgis som de to viktigste årsakene til veksten for SJ i både Sverige og Norge.

Økt reisevirksomhet og vilje til å bruke tog oppgis som de to viktigste årsakene til veksten for SJ i både Sverige og Norge.

Foto

Terje Pedersen / NTB

Sterke tall for SJ i Norge og Sverige

Publisert: 24. mai 2023 kl 08.56
Oppdatert: 24. mai 2023 kl 10.36

­Økt reisevirksomhet og vilje til å bruke tog oppgis som de to viktigste årsakene til veksten i både Sverige og Norge, skriver tog24.no. I Norge har SJ gjort store investeringer i nytt materiell og økt frekvens på antallet avganger mellom Trondheim og Oslo. Et bedre lokalt samarbeid om billettløsninger har også vært med å gi trafikkvekst for SJ.

Svakt positivt resultat

Reisene økte med 33 prosent og driftsresultatet ble bedre fra minus 129 millioner til pluss 48 millioner svenske kroner. For SJ Sverige betyr altså post-covid strålende tider.

SJ Sverige har snudd minus til pluss første kvartal i år.

SJ Norge har nettopp fått godkjent årsregnskap som viser et svakt positivt resultat.

– Vi er et selvstendig norsk aksjeselskap, og styrer etter egne budsjetter, sier Hilde Lyng, informasjonssjef i SJ Norge.

I årets første 4 måneder hadde SJ Norge 48 % flere reisende enn i fjor. Det er faktisk 15 prosent bedre enn morselskapet i Sverige opplevde i samme periode. Den største veksten kommer på Trønderbanen, hvor SJ nå kjører med sine nye bimodale tog som har bedre kapasitet og økt komfort.

Saken fortsetter under annonsen

Rekordmåneden ble januar i år hvor det ble registrert 78 prosent økning i passasjervekst sammenlignet med januar i 2022. Lyng minner om at det var forventet, siden januar i fjor fortsatt var preget av pandemien.

 

 

Ledige stillinger – reiseliv