Konsernsjef Stefan Sjöstrand i SkiStar.

Foto

SkiStar/Ola Matsson

Sterkt 2. kvartal for SkiStar

Publisert: 21. mars 2023 kl 09.48
Oppdatert: 21. mars 2023 kl 09.49

­SkiStar har avvikende regnskapsår, som starter i september. Nettoomsetningen for 2. kvartal økte med 172 MSEK, (8 prosent), til 2 350 MSEK (2 178), sammenliknet med samme periode foregående år. Resultat før skatt i 2. kvartal er forbedret med 6 MSEK, (1 prosent), til 926 MSEK (920), sammenliknet med samme periode foregående år.

Nettoomsetning første halvår økte med 195 MSEK, (8 prosent), til 2 527 MSEK (2 333), sammenliknet med samme periode foregående år. Resultat før skatt første halvår minsket med 122 MSEK, (21 prosent), til 451 MSEK (573), sammenliknet med samme periode foregående år.

Kommentar fra konsernsjef Stefan Sjöstrand om dagens situasjon i SkiStar:

Takket være kalde temperaturer fikk vintersesongen en tidlig start i slutten av november. Forutsetningen for en kostnadseffektiv snøproduksjon var god. I kombinasjon med en hel del natursnø, har vi hatt gode snøforhold og har kunnet tilby veldig bra skikjøring. Vi ser derfor frem mot en fin påske.

Når vi nå oppsummerer to tredjedeler av vintersesongen og SkiStars viktige andre kvartal i virksomhetsåret 2022/23, har vi en fortsatt vekst i kjernevirksomheten, med en rekordomsetning, 2,5 milliarder SEK (+8%) i første halvår, tross konjunktursituasjonen og utfordrende tider. Vi kan også legge frem et veldig bra andre kvartal, som er så viktig for årets inntjening: et resultat før skatt på 926 MSEK, 6 MSEK bedre enn foregående år, og det beste i selskapets historie.

Det viser at interessen for alpin skikjøring fortsatt er stor og at trenden med å feriere på hjemmebane i den skandinaviske fjellverdenen holder seg også denne vinteren. I uke 7 hadde vi flere elever enn noensinne i skiskolen i Sälen, som er vår største destinasjon, noe som borger for god rekruttering av skikjørere. I perioden har vi også inngått avtale om å erverve skiskolevirksomheten i Trysil, Trysilguidene. Gjennom at virksomheten integreres helt i SkiStar, kan vi arbeide med hele vårt produkt- og tjenestetilbud på alle våre fem fjelldestinasjoner.

Jeg er veldig stolt over at våre gjesteundersøkelser viser at 8 av 10 sitter igjen med et veldig bra helhetsinntrykk etter besøket hos oss under sesongen, som har bidratt til at gjestene har fått en minnerik fjellopplevelse, tross værutfordringer i spesielt Åre i uke 9. Det er også positivt at våre utenlandske gjester er tilbake, ikke minst danske og svenske, som er så viktige for de norske destinasjonene, men også tyskere, hollendere og briter.

Saken fortsetter under annonsen

Nå gjenstår magiske mars-april, vårvinteren, med påsken i fokus, som er manges favorittperiode på fjellet. Bookingsituasjonen for vintersesongen er på et noe bedre nivå enn ved forrige delårsrapport, minus 10 prosent sammenliknet med forrige periode foregående år. Forklaringen er først og fremst, som kommunisert i forrige rapport, at flere booker senere enn normalt og tettere på besøket. Dessuten ser vi at interessen blant privatpersoner for å leie ut sin egen hytte øker, sammenliknet med foregående år, men at de gjør det på egenhånd.

Vi fortsetter å investere i fremtidens fjellanlegg og investerer nærmere 600 MSEK i virksomhetsåret 2023/24. Fokus er vintervirksomheten og et mer moderne heissystem, bedre bakker og mer effektiv snøproduksjon. Det investeres også i sommeraktiviteter og forretningsutvikling.