Stor reiselivsaktør har kjøpt landemerke ved Skudeneshavn

Publisert: 17. mars 2023 kl 10.07
Oppdatert: 17. mars 2023 kl 10.07

­Haakon Strømsmo er eier av det nedlagte kurs- og konferansesenteret på Skammaneset ved Skudeneshavn har han vært vant til at folk oppsøker eiendommen for å få nærkontakt med naturkreftene tett på Boknafjorden, skriver Haugesunds avis.

Har prøvd å selge i flere år

Strømsmo opplyste at han opp gjennom årene har hatt store planer for å utvikle stedet til en møteplass for kunst og kultur. Men sykdom førte til at visjonene ble satt på vent.

I stedet for realisering av planene, har eiendommen lagt for salg de siste årene, med en prisantydning på 7,9 millioner kroner.

Del av en større reiselivssatsning

Etter lang tid på markedet er det nå klart at Strømsmo har solgt Skammaneset som i tillegg til bygningsmassen har en tomt på over 16 mål og en sjølinje på ca. 209 meter.

Kjøper av eiendommen er etter det Haugesunds Avis erfarer Knut Kvilekval som står bak Arctic Landscape Hotels. Ifølge Finansavisen har Arctic Landscape Hotels planer om å bygge tolv landskapshotell for 600 millioner kroner rundt om i Norge.

Saken fortsetter under annonsen

Knut Kvilekval er en av gründerne bak selskapet. Han bekrefter overfor Haugesunds Avis at eiendommen er kjøpt, men ønsker på nåværende tidspunkt ikke å kommentere saken ytterligere.

Åpning av nye hoteller i 2024

Blant stedene satsingen skal foregå er i Lofoten, langs Atlanterhavsveien og i Vardø. Her er det planlagt åpning av hoteller i 2024, opplyser Arctic Landscape Hotels på sine nettsider. Selskapet omtalte selv satsingen som suiter innen norsk reiseliv, med små hotell med 12 til 14 rom.

I prosjektene har de satset på moderne arkitektur som er tilpasset naturen i de ulike områdene. Selskapet har brukt flere anerkjente arkitekter i prosjektene deriblant Snøhetta Arkitekter ved hotellplanene i Lofoten.

Hvilke planer selskapet har for eiendommen på Skammaneset ønsker Kvilekval først å kommentere på et senere tidspunkt. Med på kjøpet får de nye eierne blant annet en åttekantet bygning på 166 kvadratmeter med panoramautsikt mot havet i vest.

 

Ledige stillinger – reiseliv