Siktelsene er tatt ut etter Troms politidistrikt, Skatteetaten, Statens vegvesen, Arbeidstilsynet og Mattilsynet utførte kontroll av en reiselivsaktør fra Malaysia 16. og 22. februar.

Foto

Tre pågrepet for skattesvik: Reiselivsaktøren skal ha omsatt for opp mot 15 millioner i Norge

Publisert: 6. mars 2023 kl 10.09
Oppdatert: 6. mars 2023 kl 10.10

­Tre personer er siktet etter mistanke om overtredelse av straffeloven § 379 som gjelder grovt skattesvik, melder politiet i en pressemelding.

Siktelsene er tatt ut etter Troms politidistrikt, Skatteetaten, Statens vegvesen, Arbeidstilsynet og Mattilsynet utførte kontroll av en reiselivsaktør fra Malaysia 16. og 22. februar. Reiselivsaktøren holdt til på Ringvassøya utenfor Tromsø.

– Disse personene er eiere av denne virksomheten, sier politiadvokat Ronny Jørgensen.

Ifølge undersøkelsene som ble gjort på stedet og gjennomgang av beslag, viste det seg at selskapet over en periode har tatt imot vinterturister fra en rekke asiatiske land og tilbudt dem opphold og transport til ulike aktiviteter.

Etterforskningen så langt tilsier at de har omsatt for et sted mellom 12 og 15 millioner kroner, uten å betale skatt.

Utvises

Gjennom sine selskaper har de hatt en betydelig mengde gjester over flere år med grupper på 25-30 personer, hvor hver person har betalt cirka 30.000 kroner for en ukes opphold/opplevelser.

Saken fortsetter under annonsen

To av de siktede har i flere sesonger drevet med nordlysturisme i Tromsøregionen gjennom ulike selskaper som de har eid. Den tredje personens rolle har vært som innleid sjåfør i inneværende sesong.

Personer i selskapet skal selv ha opplyst om at de ikke har betalt skatter eller avgifter til den norske stat, samt at de har unnlatt å forholde seg til lover og regler rundt guidevirksomhet, blant annet krav om løyve og kjøreseddel for å drive persontransport mot vederlag.

Erkjenner ikke straffskyld

Advokat Tor Reidar Klausen representerer to av de siktede, og forteller at de ikke erkjenner straffskyld.

– De forstår ikke helt grunnen for siktelsen, de betaler jo skatt til hjemlandet for de samme inntektene. De er veldig usikker på hav de har gjort galt, og hva som er problemet, forteller Klausen.

 

Ledige stillinger – reiseliv