Reiseliv

Tusenvis av mennesker besøker Preikestolen i Rogaland hvert år. Det sliter på stien og fører til forsøpling, som på mange andre norske turiststier.

Turstier rustes opp før nye folkevandringer

Slitasje, søppel og dobesøk preger mange populære turistmål i norsk natur. Nå er flere millioner kroner satt av for å bedre forholdene.

Publisert Sist oppdatert

­Til sammen 8,8 millioner kroner skal brukes til å gjøre stedene både triveligere og tryggere, ifølge Miljødirektoratet.

Blant de aller mest kjente turmålene får Preikestolen i Strand kommune vel 1,1 millioner kroner, mens Trolltunga i Ullensvang får 1,8 millioner. Djeveltrappa i Vågan i Nordland og Gaustatoppen i Telemark får 1 million kroner hver.

Mange ulike lokale aktører kan søke om penger gjennom tilskuddsordningen Nasjonale turiststier. Det kan for eksempel være destinasjonsselskap, kommuner og frivillige organisasjoner.

– Det er positivt at stadig flere søker om støtte til arbeid med besøksforvaltning slik at vi sikrer langsiktige og helhetlige vurderinger som grunnlag for tiltakene. Med ordningen Nasjonale turiststier blir stadig flere stier godt rustet til å motta svært mange besøkende, sier miljødirektør Ellen Hambro.

Powered by Labrador CMS