Foto

Ticket

Ustabilt sommervær i Norge ga rekordsalg av sydenreiser

Publisert: 30. august 2023 kl 10.25
Oppdatert: 30. august 2023 kl 10.25

­Ifølge Tickets bookingstatistikk har nordmenns lengsel etter sol og bad resultert i at salget av sommerreiser har økt med 43 prosent. I år, som i fjor er det Spania som topper listene over de mest populære sommerreisemål, og det er Mallorca og Alicante som fortsetter å trone på toppen. De gode temperaturene og det solrike klimaet disse stedene tilbyr, gjør dem perfekte for dem som ønsket å unnslippe det norske sommerværet.

– I år bød ikke den norske sommeren på mye for dem som hadde ferie i juli og august, og dette har nok helt klart påvirket økningen i bestillinger av solreiser som vi har sett, sier Ellen Wolff Andresen, markeds- og administrasjonssjef i Ticket.
Ifølge Tickets bookingstatistikk fikk reisene et betydelig løft i sommermånedene. I juli var salget 31 prosent høyere enn på samme tid i fjor og det ble også bestilt 25 prosent flere reiser enn i mai i år, noe som tyder på økt etterspørsel etter restplasser til solen. Dette viser et sterkt ønske om ønsket om å rømme fra den regnfulle sommeren til en ferie med garantert sol og varme.

Alicante, Mallorca og Split er årets mest populære sommerdestinasjoner. Mallorca frister med sine sandstrender og natteliv, Alicante byr på avslapning og historisk sjarm, mens Split med sin blanding av kultur og modernitet fortsatt tiltrekker seg mange ferierende. Den økte interessen for disse reisemålene er også et signal om hvordan reisevanene endres over tid. Tidligere dro nordmenn til byer som Barcelona for shopping, kultur og gastronomi. Men for mange er nå det mest attraktive været og muligheten til å slappe av på en solseng med utsikt over havet.

– Jeg tror mange forventet en varm sommer, som vi leste mye om i nyhetene, men når den likevel ikke kom valgte folk i stedet å dra sydover for å sikre seg sol i sommer, sier Ellen Wolff Andresen.
Dette fenomenet viser endringen i hva som utgjør en drømmeferie for mange. Mens opplevelser og kulturelle aktiviteter fortsatt er viktige, har det solrike klimaet og avslapningen på stranden fått høyere prioritert. Kanskje tyder dette på en større trend i våre internasjonale reisevaner, der vi søker enklere og mer bekvemme reisemål.

Hit reiste vi i sommer:

 1. Alicante (1)
 2. Mallorca (2)
 3. Split (Ny)
 4. Bangkok (4)
 5. Kreta (6)
 6. London (3)
 7. Malaga (7)
 8. Nice (8)
 9. Barcelona (Ny)
 10. Antalya (5)
  Kilde: Tickets bookingsstatistikk, reiser med avreise i sommermånedene, sammenliknet med samme periode i 2022. Tall i parentes er plasseringen i 2022.

 

Saken fortsetter under annonsen