Det er nå avgjort at Widerøe har vunnet rutepakken for innlandsreiser med hovedvekt på Bergen som utgangspunkt og internt i Nord-Norge.

Foto

Widerøe

Widerøe tildelt rammeavtale på flyreiser for Forsvaret de neste fire årene

Publisert: 9. august 2023 kl 09.20
Oppdatert: 9. august 2023 kl 09.23

Med oppstart 1. februar 2024 har Forsvaret og Widerøe blitt enige om et tilbud til forsvarsansatte som skal fly mellom destinasjoner i én av to utlyste rutepakker. 

­Forsvaret har en viktig nasjonal samfunnsrolle. Som følge av finsk og mulig svensk NATO-medlemskap vil det medføre økt reisevirksomhet, skriver Widerøe i en pressemelding.  Selskapet skal bidra til at Forsvaret lykkes i sitt oppdrag, ved å levere flytjenester til Forsvaret slik flyselskapet har gjort i mange år.

Avtalen omfatter atskillig flere ruter enn hva situasjonen har vært inntil nå. Denne rammeavtalen inkluderer flere nye ruter. Det er med glede vi forbereder oss til å fly betydelig flere enn hva vi gjør i dag», sier Christian Skaug, kommersiell direktør i Widerøe.

Stor og viktig kunde

Forsvaret har i alle år vært en stor og viktig kunde for Widerøe. Med mange flyreiser rundt i landet bidrar de dermed til å opprettholde ruter i distriktene. De fleste strekningene i rammeavtalen er konsentrert rundt Bergen. «Widerøe har hatt stort fokus på å bygge Flesland som et knutepunkt de senere år, og det er derfor gledelig at Widerøe er valgt som leverandør i denne regionen, i tillegg til internt i Nord-Norge», forsetter Skaug.  «Vi er stolte over å ha blitt tildelt dette oppdraget, og på denne måten bistå Forsvaret med deres samfunnsoppdrag», sier han.

Avtalen verdt 35 millioner

Rammeavtalen har en varighet på fire år og en årlig verdi på 35 millioner kroner.

Forsvaret har vektlagt miljø 30 prosent i vurdering av anbudet. «Det er flott at en så stor kunde har et så sterkt fokus på miljø og bærekraft», avslutter Skaug.

Saken fortsetter under annonsen