Reiseliv

Sommeren 2023 medførte mange henvendelser til Fremtind.

Både flere og dyrere reiseskader i fjor

Fjoråret ga flere reiseskader enn før pandemien. Mange reisende ble berørt av forsinkelser grunnet streik og dårlig vær.

Publisert Sist oppdatert

­– Nordmenn har feriert i både inn- og utland, og det resulterte i en økning på 26 prosent i meldte reiseskader til oss, sammenlignet med året før. Det er også godt over normalåret 2019, sier Therese Hofstad-Nielsen, skadeforebygger i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.

En svak kronekurs har bidratt til dyrere skader. Totalt har forsikringsbransjen utbetalt reiseerstatninger på rundt 2,6 milliarder kroner i fjor – som er en økning på 24 prosent fra 2022, viser ferske bransjetall fra Finans Norge.

Flyplasstrøbbel

Sommeren 2023 ble preget av en rekke streiker på store europeiske flyplasser, i tillegg til perioder med dårlig vær. Dette medførte til flere henvendelser fra kunder som ble rammet av forsinkelser og kanselleringer.

– Mange kontaktet oss for erstatning som følge av forsinket bagasje- og reise i fjor sommer. Totalt registrerte vi over 18 000 slike saker i 2023, forklarer skadeforebyggeren.

Flere utsatt for tyveri

Tyveri står også for en god del av økningen i reiseskader. Bare i fjor fikk Fremtind meldt inn 13 500 tyverier på reisegods. Selv om reiseforsikringen dekker tyveri og ran av eiendeler på reise, er det viktig å passe godt på tingene sine.

– Det betyr at du skal gjøre det du kan for å hindre andre i å ta tingen fra deg, ellers er det ikke sikkert du får full dekning på forsikringen, råder Hofstad-Nielsen.

Reiseforsikringen dekker ikke alt

Det hender at kundene har litt høye forventninger til hva reiseforsikringen dekker.

– Vi dekker ikke at du roter bort tingene dine eller glemmer igjen noe på hotellrommet. Vi råder deg derfor til å sette deg godt inn i forsikringsdekningene dine før du reiser, avslutter Hofstad-Nilsen.

Powered by Labrador CMS