Reiseliv

I dag er det 20 år siden selskapet åpnet rute mellom Riga og Oslo.

Air Baltic satser videre i Norge

Selskapet feirer i dag at det er 20 år siden selskapet startet rutetrafikk på Oslo Lufthavn.

Publisert Sist oppdatert

­Selskapet flyr tre ruter – til Riga, Tallin og Gran Canaria – og selskapets ledelse sier at man er svært fornøyd med driften i Norge, skriver Flysmart24.

– Oslo var en av de første destinasjonene i nettverket vårt tilbake i 2004, og siden den gang har etterspørselen etter denne destinasjonen økt, sier Martin Gauss, president og administrerende direktør i Air Baltic.

Flere ruter

Siden flyselskapets første flyvning 1. mars 2004, har Air Baltic fraktet nesten 2 millioner passasjerer og utført mer enn 29 tusen flyvninger mellom selskapets hovedbase i Riga og Gardermoen.

Den aller første flyturen på denne ruten ble utført med Fokker 50-fly og tok omtrent 2 timer. I dag flys ruten med Airbus A220.

Fra Oslo Gardermoen lufthavn opererer Air Baltic opptil to daglige flyvninger til Riga.

Flyselskapet tilbyr også opptil to ukentlige flyvninger til Estlands hovedstad, Tallinn, fra Oslo.

Fornøyd med Gran Canaria

I vintersesongen opererer selskapet dessuten en ukentlig direkterute til Gran Canaria, som har vist seg å være svært populær.

Selskapet legger også opp til å fortsette denne ruten neste vintersesong, og da med avgang fra Oslo på formiddagen. Dette gir bedre reisetider for passasjerene, sier man i selskapet.

– Vårt direktefly fra Oslo til vår sesongbaserte base på Gran Canaria har opplevd stor etterspørsel og stor suksess, sier Gauss.

Fornøyd med samarbeidet

På Oslo Lufthavn er man fornøyd med samarbeidet med det nasjonale flyselskapet i Latvia:

– Det at Air Baltic så tidlig og tydelig så potensialet i Norge som destinasjon, har åpnet store muligheter for reisende mellom våre to land. Vi ser frem til 20 nye år med samarbeid, både på Oslo Lufthavn og andre norske destinasjoner, sier Stine Ramstad Westby, administrerende direktør på Oslo Lufthavn og konserndirektør for store flyplasser i Avinor.

Powered by Labrador CMS