Fire spanske reisemål havnet på sommerens toppliste, med Alicante som en ubestridt ener

Spania er klar favoritt blant dem som reiser på utenlandsferie

Fire spanske reisemål havnet på sommerens toppliste, med Alicante som en ubestridt ener. Det viser Tickets bookingstatistikk for sommeren 2024.

Publisert

Den lange vinteren og årets ustabile sommervær gjorde at etterspørselen etter reiser ble høy. Tickets bookingstatistikk viser at bestillingene som ble gjort tett på avreise gikk ned med ca. 15 prosent i sommer, så vinnerne i år var de som hadde planlagt og sikret seg sommerreisen i god tid.

– I år har mange vært tidligere ute med bestillingen av ferien sin, sannsynligvis for å sikre seg de gode tilbudene og det beste utvalget samt unngå høye priser som kan følge med siste liten-bestillinger. Den høye etterspørselen har også ført til et begrenset tilbud av restplasser og høye priser, så mange som ønsket å reise til solen i siste liten, fikk ikke reist i år, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket.

Antalya har falt ut av topp 10-listen, noe som kan skyldes de tidligere og pågående urolighetene i regionen. Ifølge Tickets siste Kantar SIFO-undersøkelse, søker vi oss i økende grad til destinasjoner som oppleves som trygge og sikre. Undersøkelsen viser at 45 prosent oppgir at trygghet er en avgjørende faktor når de velger reisemål.

– Det er tydelig at reiser til solfylte destinasjoner fortsatt er populære om sommeren, spesielt når været er så ustabilt her hjemme. Land som Spania, Thailand og Hellas frister med en perfekt kombinasjon av sol, bading og severdigheter, noe som gjør dem til opplagte favoritter. Samtidig ser vi også at interessen for europeiske storbyer er sterk, med Amsterdam som nykommer på topplisten i år, sier Ellen Wolff Andresen.

Hit reiste vi sommeren 2024:

  1. Alicante, Spania (1)
  2. Bangkok, Thailand (4)
  3. Mallorca, Spania (2)
  4. Nice, Frankrike (8)
  5. Barcelona, Spania (9)
  6. Kreta, Hellas (5)
  7. Split, Kroatia (3)
  8. London Storbritannia (6)
  9. Amsterdam, Nederland (NY)
  10. Malaga, Spania (7)

Kilde: Tickets bookingstatistikk, avreiser uke 23 – 33 2024.Takk i parentes viser plasseringen samme periode i 2023.

Powered by Labrador CMS