Annonse

Rekordvinter på beitostølen


- Det har vært en fantastisk bra start på vintersesongen på Beitostølen, sier Atle Hovi (bildet), adm. dir. for Beitostølen Resort AS, som omfatter bl.a. Radisson Blu Resort Hotel, Beitostølen Apartment Hotel, Bergo Hotel (Scandic Partner Hotel) og Beitostølen Skiheiser

- Vintersesongen så langt ser kjempebra ut. Februar og mars er tradisjonelt våre to sterkeste måneder, her er også innsalget iår veldig bra. Påsken kommer svært tidlig iår, og jeg har heller aldri opplevd så mye og tidlig booking for påsken, selv om vi fremdeles har litt ledig. Vanligvis blir det litt stille etter påske, men iår blir det NM del.2 i langrenn uken etter påske. Uken deretter er det Ridderrenn-uken. Dermed har vi to fulle uker etter påske også, så alt ligger tilrette for tidenes beste april-måned også. Alt i alt er innbookingen for resten av vintersesongen sterkere enn ifjor, så dette blir nok den beste vinteren i historien for Beitostølen. Nå er det moro å drive reiseliv i fjellet!

Vi opplever også at nordmenn synes det er blitt mer trendy å reise til fjells. Norske gjester utgjør rundt 80% av totalmarkedet. Det er 2000 fritidsboliger på Beitostølen og hytteeierne er de største kjøperne av kurs- og konferansetjenester på hotellene våre.

Den lave kronekursen bidrar til at vi får flere utenlandske gjester, ikke minst danske gjester får mye for pengene nå. Danmark er vårt viktigste utenlandsmarked og vi får fin økning derfra iår.

Vi har 2500 senger på hotellene og hytter/leiligheter, så vi kan tilby stor variasjon i overnattingstilbudet, fra små studioleiligheter, til Bjørndalen-hytta med 29 senger. Så mange kommer hit fordi de vet de finner et boalternativ som passer deres behov. Det er somregel de største boenhetene som selges først. Radisson Blu Resort er et franchisehotell og Bergo er et Scandic Partner Hotel, det er en styrke å være i disse kjedene for å øke synligheten.

Siden finanskrisen i 2009 har vi jobbet med å få en kultur på kostnadsstyring. Det har jo vært servicekulturen som har sittet i veggene her i alle år. Nå går omsetningen opp og kostnadene ned, det gjør at vi får hyggelige driftsresultater.

Vårt mål er at Beitostølen skal bli Norges mest attraktive fjelldestinasjon, fundamentert på sterke konsepter, som vi skaper til alle fire årstider. Både vinter- og sommersesongen er det fullt kjør hos oss, men skuldersesongene har vært utfordrende. Tradisjonelt har mai vært den svakeste måneden. Iår har vi laget et vårski-konsept på Valdresflya for å styrke tilbudet i mai, det er viktig å styrke skuldersesongene. For å få tak i flinke folk må vi kunne tilby interessante helårsarbeidsplasser, det er der nøkkelen for reiselivet i fremtiden ligger.

Les hele artikkelen i HRR nr.1

 

Annonse
Annonse
Annonse