Restaurant

13 norske restauranter feirer fransk gastronomi

Good France/Goût de France er en verdensomspennende feiring av fransk gastronomi som ble lansert for første gang i 2015 på initiativ fra Det franske utenriksdepartementet og stjernekokk Alain Ducasse, for å hedre fransk gastronomi.

Publisert Sist oppdatert

I år er 13 restauranter og 1 vgs påmeldt dette internasjonale gastronomiprosjektet i Norge.

Prosjektet går ut på at deltagerne forbereder en selvvalgt fire-retters meny, samtidig som de oppfordres til å blande fransk kulinarisk kunst med lokale råvarer og mattradisjoner, og til å sette sitt personlige preg på rettene. I år avholdes prosjektet i Norge den første uken i november. Den sjette utgaven av Goût de France fokuserer på fremtidens gastronomi, ved å belyse miljøbevisst mat, og den franske regionen Centre-Val de Loire, kjent for sine viner og oster, hedres spesielt i år.

Årets Good France deltagere i Norge:

Beck’s Brasserie (Drammen), Bugøynes Bistro (Finnmark), Bedehuset (Larvik), Kirkenes videregående skole (Kirkenes), Nordens Paris Créperie (Tromsø), Restaurant Re-Naa (Stavanger), Trasti og Trine (Alta), Brasserie France (Oslo), Brasserie Hansken (Oslo), Brasserie Coucou (Oslo), L’ardoise (Oslo), Mendels (Oslo), Park 29 (Oslo), Statholdergaarden (Oslo).

For detaljert informasjon om årets prosjekt:

https://www.france.fr/en/campaign/gout-france-good-france

Powered by Labrador CMS