Restaurant

- Kvaliteten på kokkekunsten i denne delen av verden fortsetter å forbause og begeistre oss, sier Gwendal Poullennec, internasjonal direktør for Michelin Guide (t.v.), med Maaemos kjøkkensjef Esben Holmboe Bang, i Stavanger Konserthus.

3 stjerner til Maaemo, for annen gang

Maaemo i Oslo fikk tre Michelin-stjerner under det digitale stjernedrysset i Stavanger Konserthus mandag kveld. Maaemo fikk også tre stjerner i 2016, som de beholdt frem til 2020, da de stengte for å flytte inn i nye lokaler i Bjørvika.

Publisert Sist oppdatert

– For meg er tre stjerner den største æren du kan oppnå som kokk, som et lag, som restaurant, sa Maaemos kjøkkensjef Esben Holmboe Bang, som var tilstede i Stavanger. Maaemo fikk også Michelins «Grønne stjerne» for arbeidet med bærekraft.

Ellers beholdt alle de norske Michelin-restaurantene sine stjerner fra 2020, det kom heller ingen nye til. Mange hadde forventet at Speilsalen på Britannia Hotel i Trondheim skulle få en stjerne til, det lyktes ikke denne gang, men Henrik Dahl Jahnsen fra Speilsalen ble kåret til årets Michelin-sommelier.

Her er de norske stjernerestaurantene:

Én stjerne

Kontrast, Oslo

Omakase by Vladimir Pak, Oslo

Statholdergaarden, Oslo

Sabi Omakase, Oslo

Bare, Bergen

Under, Lindesnes

Credo, Trondheim

Fagn, Trondheim

Speilsalen, Trondheim

To stjerner

Re-Naa, Stavanger

Tre stjerner

Maaemo, Oslo

Powered by Labrador CMS