Annonse
Foto: iStock/pentrenkod

Dop i drinker på enkelte utesteder i Oslo

– Jeg har vært i kontakt med flere kollegaer og konkurrenter som forteller at de har opplevd det samme, sier Indseth. Han mener problemet er blitt større etter gjenåpningen av samfunnet.

– Alle våre ansatte er informert om å følge ekstra godt med, spesielt foran barene. På de store stedene er det ofte vakter som står og observerer baren og drikkene til folk. Det er også øket fokus på toalettene, som er et problemområde når det gjelder slike ting, sier Indseth.

Han sier de også har hatt møter med utestedene som er deres kunder, for å gjøre dem oppmerksomme på at dette er et økende problem i Oslo.

Rune Johansen driver utestedet Gamla i Oslo, og har jobbet i utelivsbransjen i 20 år. Han sier dette skjer i bølger.

– Noen ganger hører vi ingenting om det, og plutselig er dette noe som skjer støtt. Det er mulig at det er noen som opererer i en periode, før de forhåpentligvis blir tatt, sier Johansen. Han er ikke kjent med at gjester er blitt dopet ned etter gjenåpningen, men sier hans ansatte jobber kontinuerlig for å unngå slike situasjoner.

Lege ved Oslo legevakt, Odd Martin Vallersnes, forteller at de med jevne mellomrom får inn pasienter som mener de har fått i seg noe de ikke var klar over. Han sier det mest vanlige i disse tilfellene er GHB, eller ulike former for benzodiazepiner, som kan løses opp i drikke.

– Det kan være direkte farlig, ettersom de kan føre til en farlig forgiftning, men det er også farlig at personen som får det i seg blir ute av stand til å ta vare på seg selv. Det er det som er målet til de som putter det i drinken. Dette ser vi resultatene av ved Legevaktens overgrepsmottak, forteller Vallersnes til NRK.

Annonse
Annonse
Annonse