Restaurant

Gunhild Stordalen tar et oppgjør med restauranter som serverer den omdiskuterte retten Foie Gras.

Fjerner omdiskutert rett fra menyen etter Stordalen-boikott

– Folk har rett til å vite hvilke restauranter som gir blaffen, sier Stordalen som har listet opp 11 restauranter hun vil boikotte i et Instagram-innlegg.

Publisert Sist oppdatert

Etter at Gunhild Stordalen la ut en Instagram-post hvor hun tar et kraftig oppgjør med restauranter som serverer den omdiskuterte retten foie gras, har fire nå fjernet retten fra menyene sine.

Det melder

Stordalen lister i Instagram-innlegget opp 11 restauranter hun vil boikotte fordi de tilbyr gjestene denne retten.

Saken fortsetter under innlegget.

Foie Gras, eller gåselever på norsk, er en spesialitet i den sørvestlige delen av Frankrike og det er spesielt foringsmetoden av endene som vekker avsky hos Stordalen og flere.

Ofte blir fuglene tvangsforet gjennom en slange som presses ned i halsen deres. Kritikerne mener praksisen bør ses på som mishandling, og sier metoden er naturstridig og stresser dyrene.

– Folk har rett til å vite hvilke restauranter som gir blaffen. Hvis de kan servere et slikt produkt, kan vi bare forestille oss hvor mye de bryr seg om resten av maten de serverer – dyrevelferd, klima og bærekraft eller produsentenes levekår og lønninger, sier Stordalen til Avisa Oslo.

Etter boikotten fra Stordalen har de norske restaurantene Bambus Sushi, Michaels, Arts Restaurant og Ling Ling by Hakkasan valgt å fjerne gåselever fra.

Powered by Labrador CMS