Verdensmestrene (f.v.): Martin Flak Trana, Scandic Nidelven-kokk Emil Lundemo Bakken, jurymedlem Lois Gilbert, kokk Sindre Hjelmseth fra To rom og Kjøkken og Eskil Hildonen.

Jeune Chef 2020 og 2021 ble heltrøndersk

Publisert: 28. september 2021 kl 15.18
Oppdatert: 28. september 2021 kl 15.22

De unge kokkene har trent i lang tid for å forberede seg best mulig til denne konkurransen. Det er utfordrende, siden alt foregår med en «Mystery Box», der man ikke vet hvilke råvarer man får å jobbe med, men likevel skal presentere en tre-retters meny i verdensklasse. Dette er regnet som den mest krevende konkurranseformen i bransjen.

Emil Lundemo Bakken (23) fra Scandic Nidelven i Trondheim, representerte Norge for Jeune Chef 2020, som av naturlige årsaker ble utsatt. Han tok hjem seieren, sammen med sin coach Martin Flak Trana (Scandic Nidelven).

Og ikke nok med det, Sindre Fagermo Hjelmseth fra To Rom og Kjøkken, også i Trondheim, representert Norge for 2021, og stakk av med gullmedaljen for årets Jeune Chef, sammen med sin coach, Eskil Hildonen (To Rom og Kjøkken).

Konkurransen ble gjennomført på den berømte kokkeskolen Le Cordon Bleu i Paris, og Lundemo Bakken ble historisk da han som første nordmann gikk helt til topps.

Begge de trønderske, unge kokkene har kvalifisert seg til dette gjennom nasjonale konkurranser tidligere, i 2020 og 2021, med kokker fra hele landet som deltagere.

Den norske avdelingen av Chaîne des Rôtisseurs gleder seg over prestasjonene til Emil Lundemo Bakken og Sindre Fagermo Hjelmseth. «Chaîne des Rôtisseurs Norge er utrolig stolte av disse unge og flotte representantene for kokkefaget, som begge har vist at Norge er i verdenstoppen innen faget internasjonalt».

- Dette var en stor opplevelse. Det føles fantastisk å få en slik anerkjennelse etter å ha lagt ned utallige timer trening for å bli bedre i faget mitt, og nå blir motivasjonen om mulig enda sterkere, sier Emil Lundemo Bakken - og trekker frem teamet med sponsorer, arbeidsgiver og hjelpere som en viktig grunn til suksessen.

Saken fortsetter under annonsen

I tillegg til en betydelig pengepremie, får vinnerne mulighet til å reise ned til kokkeskolen Le Cordon Bleu i Paris i seks uker for å fordype seg i et ønsket fagfelt.

- Det Emil har fått til er utrolig imponerende. Det viser at han er et stort talent, og at det er utviklende å jobbe som kokk i Scandic. Jeg håper slike prestasjoner bidrar til at flere unge får øynene opp for kokkefaget, og at rekrutteringen til bransjen vil ta seg opp, sier direktør for mat og drikke i Scandic Norge, Morten Malting.

 

Ledige stillinger – reiseliv