Annonse
Kjøkkensjefen ved Finnøy Havstuer ytterst på Romsdalskysten, Lars Helge Hanssen, er kåret til landets beste hjemmebrygger.   Foto: Classic Norway

Kjøkkensjef ble norsk mester i hjemmebrygging

Og nå er kjøkkensjefen ved Finnøy Havstuer ytterst på Romsdalskysten, Lars Helge Hanssen, kåret til landets beste hjemmebrygger. Finnøy Havstuer er en del av Classic Norway Hotels.

- Veldig gledelig, og ganske overraskende. Det sier Lars Helge Hanssen etter at han plukket med seg både gull, sølv og bronse under årets Norgesmesterskap for hjemmebryggere.

Det er Norsk Hjemmebryggerforening, Norbrygg, som står bak norgesmesterskapet. Og i den ombygde vaskekjelleren hjemme på Harøya utenfor Molde har Lars Helge Hansen utviklet spisskompetanse på hjemmebrygging.

- Vi hadde et rom til overs i huset, og dette passet perfekt til hjemmebrygging av ulike typer øl, hvor fire av dem ble sendt inn til mesterskapet.

- Jeg ble veldig glad da dommerpanelet leste opp at det ene brygget jeg sendte inn, Stølen Eisbock, fikk NM-sølv. Overraskelsen var derfor svært stor da de presenterte Stølen Stabock, doppelbock, som vinner i klassen. Å ta en dobbeltseier i bokk-øl-klassen hadde jeg ikke turt å drømme om, sier Lars Helge Hanssen.

Men det stopper ikke der. Lars Helge Hanssen havnet også på bronseplass i klassen for juleøl.

Det er ikke så mange gjester som vet at kjøkkensjef og assisterende hotellsjef, Lars Helge, er en mester med betydelig kunnskap om både øl, vin og brennevin.

- Gjestene som kommer til Finnøy Havstuer kan med andre ord føle seg trygge på at drikken er i toppklasse?

- Det kan jeg love, selv om det ikke er det hjemmeproduserte brygget fra egen kjeller som serveres der. Det er andre og strenge regler for mat og drikke som serveres til hotell- og restaurantgjester, så hjemmebrygg kommer ikke på drikkekartet hos Finnøy Havstuer.

 

Annonse
Annonse
Annonse