Annonse
Tamara Singer, som sammen med Angelita Eriksen står bak Lofoten Seaweed. Foto: Richard Walch

Med tang på menyen, i alle retter

- Vi tilbyr et helt nytt konsept, hvor tang vil være tilstede i hver eneste rett. Dette for å vise hvor utrolig lett tang kan inkluderes i kosten, for å øke næringsinnholdet og gi mer bærekraftig mat, sier Charlotte Elsbak, salgs- og markedssjef i Lofoten Seaweed Company AS.

- Tang i mat er en del av tradisjonelt kosthold i flere deler av Asia. I det rene norske havet, finnes det et mangfold av tang og tare som, med sine unike smaker, tilbyr noe ekstra til enhver rett. Vi har skapt ulike produkter for å enkelt tilsette tang i hverdagskosten, og håper med vår nye pop-up restaurant å nå ut til enda flere som setter pris på mat med god smak, næring og planeten vår. For mange nordmenn er tang og tare i maten noe nytt, og mange vet derfor ikke hvor enkelt det kan inkluderes til både søtt, salt, surt og bittert. Hvorfor ikke tilsette også den femte smaken – Umami til en god rett? Vi ønsker velkommen til en helt spesiell matopplevelse i sesongens pop-up restaurant.

Vår internasjonale kokk, Jacek Kukiełka, tryller med tang i sin 5 retters smaksmeny.

Jacek har lidenskap for lokale råvarer og sanking i naturen. Han har 14 års erfaring fra alle verdens hjørner, bl.a Japan, Vietnam og Michelin-restaurant i Finland. Han har en unik måte å kombinere asiatiske og nordiske smaker – som er Lofotens Seaweeds egen signatur, sier Charlotte Elsbak.

På menyen finner du lokalmat og håndhøstet tang fra Nappstraumen. Gjestene blir kjent med ulike arter, inkludert kokkenes favoritt trøffeltang, søl - vikingenes ølsnacks og butare, med lange brukstradisjoner hos både folk og fe.

Annonse
Annonse
Annonse