Adm. dir. i NHO Ole Erik Almlid Stortinget utenfor Stortinget etter presentasjon av revidert nasjonalbudsjett for 2021

Foto
Lise Åserud / NTB

NHO og Virke avlyste julebordene

Publisert: 6. desember 2021 kl 08.08
Oppdatert: 6. desember 2021 kl 08.19

– Vi er så uheldig at vi er over 100 ansatte, så vi har måttet avlyse julebordet vi skulle hatt nå i kveld, sier administrerende direktør Ole Erik Almlid i NHO til Dagbladet/Børsen.

Samtidig rykket administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv ut med en sterk oppfordring til Oslo-borgere:

– Ikke avlys helt lovlige julebord, konferanser og arrangementer. Hver eneste restaurant trenger de kundene de kan få. Ta på munnbind og smil, ikke avlys, sier hun.

Hovedorganisasjonen for handels- og servicenæringen, Virke, organiserer mange av dem som er hardest rammet av de nye tiltakene. Administrerende direktør Ivar Horneland Kristensen i Virke forteller om avbestillinger i stort monn og sviktende omsetning. Men heller ikke på dette hovedkontoret ble det noe av julebordet som var planlagt fredag.

– Samtidig bør alle som kan holde julebord, gjøre det. Jeg skulle gjerne hatt julebord, og det er beklagelig å måtte avlyse, men antallsreglene gir oss ikke noe valg, sier han.

Lørdag morgen presiserte Virke at det ikke var antallet påmeldte som var årsak til avlysnignen.

– I etterkant av gårsdagens møte med næringsministeren sa administrerende direktør i Virke Ivar Horneland Kristensen at Virkes julebord ble avlyst på grunn av restriksjoner knyttet til antall påmeldte. Det medfører ikke riktighet da grunn for avlysning var smitte blant ansatte, skriver kommunikasjonssjef i Virke, Maria Østerhus Lobo i en epost til NTB.

Saken fortsetter under annonsen