Annonse
Maria Aas-Eng med sine nye kolleger; Tom Victor Gausdal, Even Ramsvik og Anders Braathen.

Ny konsernsjef og medeier i Lava Oslo

Lava står blant annet bak Katla, Sentralen, Smalhans, The Golden Chimp, Hrimnir, Handwerk Botaniske, Brutus, Vega Snackbar, Hitchhiker og kantinekonseptet Dugurd. Aas-Eng har hatt ulike lederjobber i mediebransjen de siste 15 årene, sist som konsernsjef i kommunikasjonsgruppen RED dentsu X.  

Gründerne av Lava Oslo, Even Ramsvik, Tom Victor Gausdal, Anders Braathen og Stian Floer er svært fornøyd med sin nye kollega og medeier. - Vi er veldig stolte over at en av landets dyktigste ledere nå blir sjef i Lava. Hun deler våre verdier og visjon og sammen skal vi skape mange nye jobber og sørge for at Lava Oslo er bransjens mest attraktive arbeidsplass, sier gründer Even Ramsvik.

Lava Oslo ble startet av Anders Braathen, Even Ramsvik, Stian Floer og Tom V. Gausdal i 2016.

Som for alle andre i restaurantbransjen har det siste året vært svært tøft for Lava og deres 150 ansatte. Men gruppen har prøvd å holde så mange restauranter som mulig åpne og jobbet frem alternative inntektsstrømmer, som hjemlevering av gourmet mat-kit fra Katla, Smalhans og The Golden Chimp. - Vi har lykkes med å omstille driften i flere restauranter og responsen fra kundene har vært over all forventning. De siste 6 månedene har vi levert over 15.000 måltider hjem på døren til våre kunder, forklarer konsernkjøkkensjef Tom Victor Gausdal.

Samlet sett omsatte Lava Oslo sine restauranter for ca NOK 80 millioner i 2020 (NOK 127 mill i 2019) og gikk med et overskudd på ca NOK 1,6 mill. Morselskapet fikk et driftsresultat på ca minus NOK 2,5 mill. (NOK +3,3 mill. i 2019). Alle tall er foreløpige og ureviderte. 

- Jeg er stum av beundring for den innsatsen våre kolleger i Lava har lagt ned det siste året. Vi har kjempet sammen for hver eneste arbeidsplass og bygget et sterkt fundament for reisen vi nå legger ut på, sier gründer Anders Braathen.

Lava tror på et sterkt comeback for restaurantbransjen når Norge gjenåpner.

- Det blir fantastisk å få alle våre kollegaer tilbake i jobb og vi lover å levere magiske mat- og vinopplevelser til gjester som kanskje begynner å gå litt lei egne matkunstner. Etter vi har fått hjulene i gang igjen blir det fokus på lønnsom vekst og langsiktig verdiskapning, for både ansatte og eiere. Fremtiden for restaurantbransjen ser lys ut, sier den nye konsernsjefen, Maria Aas-Eng.  

 

Annonse
Annonse
Annonse